Sjukhusfysiker till Universitetssjukhuset Örebro
Örebro

Ärendenummer:
HoS:2019:897

Vi söker nu sjukhusfysiker som ska arbeta inom strålbehandling då en av våra ordinarie medarbetare ska vara föräldraledig. Oavsett om du är legitimerad sjukhusfysiker med erfarenhet och vill prova på en ny miljö, eller om du nyss eller inom kort får din legitimation, kan detta vara något för dig. Vi erbjuder en individuell introduktionsutbildning.

Arbetsuppgifter:
Inom strålterapisektionen arbetar idag sju sjukhusfysiker. Arbetsuppgifterna omfattar både extern strålterapi och brachyterapi. Strålbehandlingsavdelningen på USÖ är utrustad med tre Varian acceleratorer, Philips CT och Eclipse/Aria informationssystem. Nyligen har upphandling av en MR till strålbehandlingsavdelningen inletts. Verksamheten inom brachyterapi är relativt omfattande och för detta finns fyra stycken Elekta/Nucletron efterladdningsutrustningar. USÖ ingår också i Skandionsamarbetet för protonterapi. Detta innebär bland annat att vi skickar fysiker för rotationstjänstgöring på Skandionkliniken i Uppsala. Arbetsuppgifterna inkluderar framför allt kliniskt/fysikaliskt arbete såsom dosplanering, kvalitetskontroller av utrustning, patientspecifika kontroller, att medverka vid behandlingar och undersökningar, utbildning av strålbehandlingspersonal mm. Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt medverka i projekt inom metodutveckling tillsammans med övriga sjukhusfysiker och sjukvårdspersonal. Detta innebär bl.a. utveckling och optimering av befintliga och nya behandlingsmetoder.

Kvalifikationer:
Då rollen som sjukhusfysiker kräver mycket kontakt med många olika personer inom olika yrkeskategorier och verksamheter läggs stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Det är viktigt att kunna ta initiativ och att ha förmåga att driva sina arbetsuppgifter framåt. Tidigare arbetslivserfarenheter inom Sjukhusfysik är meriterande. Det är också viktigt för oss att du är engagerad och vill bidra till ett positivt arbetsklimat.

Anställningsform:
Vikariat under tidsperiod 2020-02-03 - 2021-08-31.

Tillträde:
2020-02-03 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Ulf Granlund, Sektionsledare strålbehandling
Telefon 019-602 45 97

Eva Norrman, Verksamhetschef
Telefon: 019-602 24 33, 070-532 24 33

Facklig företrädare
:
Gordana Dzever
Telefon: 019-602 26 15

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2019-11-10

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. USÖ vann i år tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin överbeläggningar och presterar mycket bra inom övriga fem kategorier. USÖ har ca 550 vårdplatser och är ett av landets sju universitetssjukhus. Det är också en av länets största arbetsplatser med mer än 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Avdelningen för Sjukhusfysik ingår i område thorax, kärl och diagnostik. Avdelningen är indelad i två sektioner; sektionen för strålterapi och sektionen för diagnostik och strålskydd.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf