Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • 1177.se bup
  • Länstidningen Tebladet
  • Digital anslagstavla
  • Länstrafiken
  • Tänk tanken

Folktandvården i Örebro län ger 150 000 länsinvånare tandvård. Det rör sig om såväl allmäntandvård som specialisttandvård.

Information från landstinget

Aktuellt från regionfullmäktige

2019-06-25
Vid vårens sista regionfullmäktige diskuterades bland annat regionens ekonomi. Det vår också mycket frågor. Hör ordförande Torgny Larsson berätta om mötet.  


Sommarstängt på avdelning Q på Karlskoga lasarett

Planerad sommarsamverkan sker som tidigare planerat och hela avdelning Q är stängd från och med lördagen den 15 juni 12.00.

All slutenvård inom förlossning-, BB- och gynekologi i Region Örebro län är förlagd till USÖ under sommaren. Kvinnomottagning, specialistmödravård och ultraljudsverksamhet i Karlskoga har öppet som vanligt och påverkas inte av stängningen.

Avdelning Q, förutom förlossningen, öppnar igen måndagen den 26 augusti 08.00.

Anledningen till varför förlossningen inte öppnar efter sommaren är att det inte går att garantera en patientsäker vård för akut sjuka nyfödda barn som föds på förlossningen på Karlskoga lasarett. Läs mer


Vanliga frågor och svar om stängningen av förlossningen i Karlskoga

Förlossningsavdelningen på Karlskoga lasarett stängde den 15 juni 2019. Beslutet att stänga tog verksamhetschefen för kvinnokliniken med anledning av att det inte gick att garantera patientsäkerheten för det akut sjuka nyfödda barnet. Beslutet har väckt många frågor och funderingar. Vi har här samlat några av de vanligast förekommande frågorna och besvarat dem.


Förutsättningarna för att återöppna förlossningen i Karlskoga ska kartläggas

2019-06-05
Förutsättningarna för att återöppna förlossningsverksamheten vid Karlskoga lasarett ska kartläggas. Det har Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, fattat beslut om.


Regiondirektörens kommentar om förlossningen på Karlskoga lasarett

2019-05-31
Verksamhetschefen för kvinnokliniken har beslutat att stänga förlossningsverksamheten på Karlskoga lasarett från och med planerad sommarsamverkan den 15 juni 2019 på grund av att denne inte kan garantera patientsäkerheten för de akut sjuka nyfödda barnen. Verksamheten är populär och håller i de flesta fall hög kvalité. Men några gånger om året innebär nuvarande verksamhet allt för stora risker för det nyfödda barnet.

Vaccination mot TBE (1177.se)

Fästingburen hjärninflammation, TBE, sprids med fästingar. TBE-viruset finns på många håll i Sverige, främst i södra delen. Vaccination rekommenderas om du ska vistas i riskområden.

 

 

   


Vård

Hitta rätt

Tjänster