Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • Länstidningen Tebladet
  • Psykisk hälsa för unga
  • Länstrafiken

Folktandvården i Örebro län ger 150 000 länsinvånare tandvård. Det rör sig om såväl allmäntandvård som specialisttandvård.

Information från landstinget

Allt fler använder e-tjänster i sin kontakt med vården

2016-05-03
Nya siffror från 1177 Vårdguiden visar att svenskarnas användning av e-tjänster inom vården ökar snabbt. I slutet av april passerades tre miljoners-gränsen gällande användare av 1177 Vårdguidens e-tjänster och Örebro län ligger fortsatt i täten procentuellt sett med flest antal användare.Nationell Patientenkät är på väg ut

2016-04-28
Under maj och juni kan du som har besökt en öppenvårdsmottagning eller varit inneliggande på något av länets sjukhus få en enkät från Region Örebro län i brevlådan. Syftet med enkäten är att samla in din och andra patienters upplevelser av vården.


Fler tåg till Stockholm och Arlanda med nya pendlarbiljetter och lägre pris 

2016-04-28
Fler tåg till Stockholm i rusningstrafik. Direkttåg till och från Arlanda varje dag. Nya och enkla pendlarbiljetter, och dessutom pendlarresor till lägre pris än tidigare. Det är följden av det beslut som regionfullmäktige, tillsammans med fem andra landsting, tog för cirka två år sedan.

Miljöpris för minskade gasutsläpp inom sjukvården

2016-04-27
Anestesi- och intensivvårdskliniken får Region Örebro läns miljöpris för 2016. Priset delades ut den 27 april på Universitetssjukhuset Örebro.


Region Örebro län ska ansöka om Fairtradediplomering

2016-04-26
Region Örebro län ska ansöka om att bli en Fairtradediplomerad region. Det beslutade regionfullmäktige tisdagen den 26 april.


Avsiktsförklaring med Värmland om tågtrafik

2016-04-26
Regionstyrelsen har i dag den 26 april för sin del antagit en avsiktsförklaring att inleda en diskussion med Region Värmland om utökning av tågtrafik mellan Örebro och Karlstad.

 

 


Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss