Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • 1177.se bup
  • Länstidningen Tebladet
  • Digital anslagstavla
  • Länstrafiken
  • Tänk tanken

Anestesi- och intensivvårdskliniken på Lindesbergs lasarett fungerar dygnet runt och är en serviceenhet åt andra enheter på sjukhuset.

Information från landstinget

Trygg hantering av dina personuppgifter

2018-05-25
Idag träder EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, i kraft. Den ersätter den nuvarande Personuppgiftslagen. Den nya lagen stärker skyddet för din personliga integritet. Vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med den nya förordningen.


Tillsammans skapar vi ett bättre liv – Region Örebro läns nya vision

2018-05-22
Region Örebro län får en ny vision: Tillsammans skapar vi ett bättre liv. Den nya visionen antogs av regionstyrelsen idag och ska beslutas av regionfullmäktige 19 juni. Visionen ska peka ut riktningen för organisationen och stärka den gemensamma identiteten.Ta hand om dig – ta ditt cellprov!

2018-05-14
Cellförändringar i livmodern känns inte men kan utvecklas till cancer om de inte upptäcks i tid. De flesta av de kvinnor som får livmoderhalscancer har inte lämnat cellprov regelbundet, därför är det viktigt att sprida kunskapen om cellprov och vikten av att ta sitt cellprov när man blir kallad.


 

Hög tid att vaccinera mot TBE

2018-04-19
Nu är våren här och med den kommer fästingarna. Fästingar kan sprida ett virus som orsakar hjärninflammation, TBE. Denna infektion kan förebyggas med vaccin. För de personer som tidigare påbörjat vaccination mot TBE, samt för de personer som visats i riskområden, är det nu hög tid att ge påfyllnadsdoser alternativt påbörja TBE-vaccinering om skyddet ska var optimalt inför fästingsäsongen. 

Aktuellt från regionfullmäktige

2018-04-18
Den 17 april sammanträdde regionfullmäktige. Här kan du höra Torgny Larsson, regionfullmäktiges ordförande, sammanfatta mötet. 

 

 


Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss