Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • Länstidningen Tebladet
  • Psykisk hälsa för unga
  • Länstrafiken
  • Din kropp har något att säga dig

Ögonkliniken vid USÖ har mer än 40 000 läkar- och sköterskebesök per år.

Information från landstinget

Handlingsplan för forskning samt strategi för patientsäkerhet på regionstyrelsen

2017-03-29
En handlingsplan för forskning och utveckling som ska stärka universitetssjukvården samt en patientsäkerhetsstrategi för de närmaste tre åren. Det var två av flera ärenden som avhandlades av regionstyrelsen den 29 mars.


Naturkatastrofers påverkan på hälsan

2017-03-23
Naturkatastrofer påverkar människor både kroppsligt, psykiskt och socialt visar forskning vid Region Örebro län. Speciellt de sociala behoven har visat sig vara det allra viktigaste för de drabbade.


Regionen gör stor lönesatsning på sjuksköterskor

2017-03-22
Region Örebro län gör en lönesatsning på sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker. Satsningen riktar sig mot arbete på obekväm arbetstid och innebär att ersättningen höjs med 60 procent mot idag. Ärendet kommer upp på regionstyrelsens bord för beslut den 29 mars där det finns en majoritet för förslaget.


Nu lanseras veckans instagrammare

2017-03-20
I Region Örebro län finns många varierande och intressanta arbeten. Våra medarbetare är de främsta ambassadörerna. Nu börjar Region Örebro län därför med ett stafettkonto på Instagram där en ny medarbetare kommer att visa upp sitt arbete och sin vardag varje vecka.


Nu kommer enkäten Liv & hälsa - hjälp oss genom att svara

2017-03-03
Under våren får drygt 17 000 länsbor som är 18 år och äldre möjligheten att påverka utvecklingen i samhället genom enkäten ”Liv & hälsa”. De inkomna svaren utgör ett viktigt underlag för beslutsfattare och andra som arbetar med att främja befolkningens hälsa.

Stödgrupper för barn och unga i sorg när någon nära har dött

2017-02-08
När det inträffar ett dödsfall i familjen blir ingenting sig likt. Då kan det vara en hjälp att träffa andra som förlorat någon. Alla barn och unga i sorg är välkomna att delta i våra stödgrupper, oavsett vad orsaken till dödsfallet är.

Din kropp har något att säga dig. Det kan förändra ditt liv.

2017-01-24
Visste du att 70 % av de kroniska sjukdomar som människor i Sverige drabbas av idag är relaterade till ohälsosamma levnadsvanor?  Genom att ta hand om dig själv och din kropp kan du förbättra din hälsa.

 

 


Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss