Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • Länstidningen Tebladet
  • Psykisk hälsa för unga
  • Länstrafiken

Ögonkliniken vid USÖ har mer än 40 000 läkar- och sköterskebesök per år.

Information från landstinget

100 000 kronor i donation till Nyckelfonden

Stiftelsen Nyckelfonden har mottagit en donation från den ideella föreningen Café Knuten i Hallsberg.


Kliv högt och må bra! Öppen föreläsning i Karlskoga 8 februari

2016-02-02
Det finns starka samband mellan minskad muskelstyrka och kroniska sjukdomar. Det belyser Lillemor Nyberg, distriktsläkare på Karolina vårdcentral i sin doktorsavhandling. Lillemor har konstruerat och utvärderat ett klivhöjdstest för att mäta muskelstyrka. Nu har du chansen att ta del av Lillemor Nybergs forskning.

 

Är du gravid och ska åka till Sydamerika

2016-01-29
Är du gravid och planerar en resa till Sydamerika? Där pågår ett utbrott av zikaviruset, som sprids med myggor. En zikainfektion verkar enligt rapporter ha kopplingar till allvarliga fosterskador.


Soraya Hashim klar till Kulturting 2016

2016-01-29
Soraya Hashim är nu klar som föreläsare på årets Kulturting. Hon är  bland annat känd från sitt programledarskap på P3, hennes blogg på Nöjesguiden och sin podd för P4. Soraya är också journalist och ansvarar för Rättviseförmedlingens efterlysningsverksamhet och är deras röst i sociala medier.


Från regionstyrelsen den 27 januari

2016-01-27
Start av vårdsavdelning för neurokirurgisk vård, ändringar i ambulansverksamheten och en avsiktsförklaring om hälso- och sjukvårdsinsatser vid idrottsevenemang. Det var tre av frågorna som avhandlades under regionstyrelsens sammanträde den 27 januari.


Överskott i bokslutet men underskott för vården - Handlingsplan för balans i ekonomin

2016-01-27
Det preliminära bokslutet för Region Örebro län 2015 pekar på ett överskott på 153 miljoner kronor vilket är i linje med budgeten. Trots det relativt goda resultatet har året kännetecknats av en besvärlig ekonomisk utveckling med höga kostnadsökningar. Underskottet inom hälso- och sjukvården och Folktandvården beräknas till 278 miljoner kronor. En handlingsplan för en ekonomi i balans ska presenteras i april.

Översyn av hälso- och sjukvården inför sommarperioden

2016-01-25
Region Örebro läns målsättning inför varje sommar är att hålla så mycket som möjligt av verksamheten i gång med hög patientsäkerhet, samtidigt som personalen ska få sommarledigt. Den kompromissen kräver en noggrann översyn av Region Örebro läns verksamhet. Just nu pågår den översynen inom hela hälso- och sjukvården.

 

 


Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss