Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • Företagsakuten
  • 1177.se bup
  • Digital anslagstavla
  • Länstrafiken
  • Leva
  • Tillsammans

Hos Region Örebro läns televäxel ligger fokus på bemötande och engagemang.

Information från landstinget


Corona / covid-19 - här finns samlad information

Information till allmänhet, patienter, vårdgivare, företagare och andra verksamheter.

Se senaste siffrorna över antal fall i Örebro län


Blodomloppet ställer om - arrangeras på distans

2020-08-04
I år genomförs Blodomloppet på ett lite annorlunda sätt, men syftet är fortfarande detsamma: att uppmärksamma den viktiga blodgivningen och främja en god hälsa.


Region Örebro län erbjuder allmänheten provtagning för covid-19

2020-07-01
Från och med 1juli kan allmänheten kan testa sig för covid-19. För att beställa prov och boka tid kan du logga in på e-tjänsterna på 1177.se.


Coronaviruset och näringslivet i Örebro län

2020-06-29
I Region Örebro läns senaste analys av industriföretagen i länet kan vi läsa om en motsägelsefull bild av länets industri. Olika bilder presenteras när industribolagen tillfrågats. Det är tydligt att coronakrisen slår olika och branschtillhörigheten verkar vara avgörande för hur negativa effekterna har varit tills nu. Vissa företag stänger ner, andra växlar upp och en del ställer om.


Informationskampanj som tackar invånarna

2020-06-26
Fredagen den 26 juni startar Region Örebro läns kampanj i sociala medier för att uppmana men också tacka länsinvånarna för att de följer Folkhälsomyndighetens nationella råd för att minska smittspridningen.


Råd vid mycket varmt väder

Webbplatsen 1177.se innehåller mycket bra information. Där kan du bland annat få råd om hur du bäst tar hand om dig när solen gassar och temperaturen stiger.


Visst kan du sluta röka!  – Vi hjälper dig till ett friskare liv

2020-06-01
Ta ditt beslut att sluta röka. Det ger dig bättre hälsa redan efter kort tid. Du får till exempel ökad syresättning, minskad infektionsrisk, lägre blodtryck och förbättrad lungfunktion.


Nominera till Örebro läns jämställdhetspris

Känner du någon som gör ett bra jämställdhetsarbete i länet, eller gör du det själv? Missa då inte att nominera din kandidat till Örebro läns jämställdhetspris

Tillsammans skapar vi ett bättre liv

2020-03-25
Sverige och Region Örebro län är i ett ansträngt läge. Den pandemi som nu sprids skapar stora påfrestningar; för sjukvården och för hela samhället i övrigt. Vi som företrädare för partierna i regionfullmäktige vill tillsammans manifestera vårt gemensamma stöd till regionens medarbetare som arbetar i vården på olika sätt och i vår verksamhet i övrigt

 

 

   


Vård

Hitta rätt

Tjänster