Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Region Örebro län

Region Örebro län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, trafik, kultur, näringslivsutveckling och flera andra områden som är viktiga för regionens utveckling.
Tillsammans skapar vi ett ännu bättre och starkare Örebro län.

  • 1177.se bup
  • Länstidningen Tebladet
  • Digital anslagstavla
  • Länstrafiken
  • Tänk tanken

Region Örebro län är en demokratiskt styrd organisation där du kan vara med och påverka.

Information från landstinget

Fortsatta problem med leveranser av sjukvårdsmaterial – vården påverkas inte

2019-10-17
Det råder fortfarande problem med leveranser av förbrukningsvaror till Region Örebro län från Apotekstjänst AB.


Delårsrapport visar på fortsatt stora underskott

2019-10-14
Hälso- och sjukvårdsnämnden beräknar att gå med ett underskott på 500 miljoner under innevarande år. Samhällsbyggnadsnämnden, där kollektivtrafiken ingår, räknar med ett minus på 16,4 miljoner kronor. Folktandvårdsnämndens underskott beräknas vid årets slut bli 5 miljoner kronor. Det framgår av Region Örebro läns delårsrapport efter augusti månads utgång.


Hanna Lekander får 2019 års Kulturpris

2019-10-14
Hanna Lekander får Region Örebro läns kulturpris för 2019. Som en del i den fasta ensemblen på Örebro länsteater har Hanna Lekander medverkat i några av teaterns mest hyllade föreställningar. Hon har som skådespelare medverkat i över 40 teaterproduktioner hos länsteatern och dessutom agerat i filmer tillsammans med prisade motskådespelare och regissörer. Utöver skådespeleri har Lekander även skrivit manus och regisserat föreställningar, bland annat för Teater Martin Mutter.

Inlägg från regiondirektören

Region Örebro län, liksom övriga regioner, står just nu inför stora utmaningar. Gapet mellan kostnader och intäkter ökar, och därför måste åtgärder vidtas för att Region Örebro län ska säkra en ekonomi i balans. Det är budskapet i det debattinlägg som regiondirektör Rickard Simonsson kommunicerar i länets medier.

 

 

   


Vård

Hitta rätt

Tjänster