Sjuksköterska/psykiatrisjuksköterska, psykiatrisk avdelning 1
Örebro

Är du sjuksköterska alternativt psykiatrisjuksköterska i jakt på ett spännande uppdrag med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter? Trivs du med ett patientnära arbete med många kontaktytor? Då har vi den perfekta tjänsten för dig här hos oss på psykiatrisk vårdavdelning 1 på Karlahuset!

Avdelning 1 är en psykiatrisk vårdavdelning med 14 vårdplatser som ligger belägen på Karlahuset i Örebro, på bekvämt avstånd till centrum, samt buss- och tågförbindelser. På vårdavdelning 1 vårdar vi främst patienter med psykosdiagnos, men även andra psykiatriska diagnoser kan förekomma med behov av lite mer långvariga rehabiliterande vårdinsatser. Vi samarbetar tätt med övriga psykiatriska vårdavdelningar i länet och med de två öppenvårdsteam som arbetar i samma lokaler som avdelningen. Vi har också en tät samverkan med socialpsykiatrin i kommunerna.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat psykiatrisk omvårdnad, och behandlingssarbete, där du kommer att bedöma patientens behov och se vilka åtgärder som bör vidtas i varje enskilt fall.

Det kommer också innebära läkemedelsadministrering, genomföra bedömningar och föra patientsamtal. Du kommer också hålla motiverande samtal och samplanering med patienternas nätverk, anhöriga och andra vårdgivare. Som sjuksköterska har du också en arbetsledande funktion och dokumentation är också en del av arbetet. Du kommer också ha studentansvar  och fungera som handledare för sjuksköterskeelever. Vi vill förstås också att du deltar med ditt engagemang och intresse av att utveckling av vår verksamhet.

Till avdelning 1 tillhör även en mottagning med jourtelefon, bemannas med skötare och sjuksköterskor. Mottagningens uppdrag är att administrera injektioner, APO-dos och lösa läkemedelfrågor till patienter tillhörande avdelning 1 och/eller rehabteamen. I uppdraget ingår dessutom att vara behjälplig med rådgivning till patienter, anhöriga och/eller kommunpsykiatri eller andra vårdgrannar via telefon. Men till mottagningen kan även klinikens egna patienter söka vid försämring under dagtid. Som avdelningssjuksköterska kommer du att kunna förlägga en del av din arbetstid på mottagningen, efter att du fått en ordentlig introduktion av avdelningsarbetet.

Kvalifikationer:
Sjuksköterska eller specialistsjuksköterska med inriktning mot psykiatri. Vi söker dig som tycker om att arbeta nära patienterna och som har patientens bästa för ögonen och som har förmåga att utforma omvårdnaden efter patientens behov och utgå från ett helhetsperspektiv och se både patient och närstende i deras livssituation.

Erfarenhet av psykiatri är meriterande. Arbetet på avdelningen bygger på engagemang, lyhördhet, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap, vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens. Teamarbete utgör en grund i arbetet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring.

Tillträde:

Snarast enligt överenskommelse

Upplysningar:
Susanne Ström, enhetschef
Telefon: 070-671 83 38

Ann Williamsson, sjuksköterska
Telefon: 019-602 93 10

Fackliga företrädare
:
Merjo Yliluoma, Vårdförbundet
Telefon: 070-302 20 70

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-08-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:426

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf