Överläkare till Gemensam psykiatri och utveckling (GPU)
Örebro

Verksamhetsområde Gemensam psykiatri och utveckling söker dig som vill ta möjligheten att vara med och implementera standardiserat vårdförlopp vid förstagångsinsjuknande i psykos.

Efter sommaren kommer vi att implementera ett standardiserat vårdförlopp vid psykos och vi söker dig som vill vara med och förbättra omhändertagandet för denna patientgrupp! Vårdförloppet är framtaget på nationell nivå och kompletterar det redan fastställda vård- och insatsprogrammet för schizofreni.

Vi är inriktade på subspecialiserad vård och utveckling som genom effektiv, jämlik och evidensbaserad vård vill göra tydlig skillnad för våra patienter. Enheten där denna tjänst är placerad erbjuder framförallt psykosvård i både öppen- och slutenvård.

I verksamhetsområdet finns också enheter för traumabehandling, psykiatrisk fysioterapi, rehabkoordinering, psykiatrisk mottagning för unga vuxna samt en enhet för psykoterapi och psykologisk behandling. Här finns också psykiatrins utvecklingsenhet där vi bedriver olika former av utvecklingsarbeten i hela psykiatrin. Vi strävar efter att vara kvalitetsledande inom våra områden.


Arbetsuppgifter:
I verksamheten inryms både öppen- och slutenvård och överläkarna arbetar idag integrerat och följer patienten både i öppenvård och vid inläggning på vårdavdelning. I arbetet ingår både planerad verksamhet med framförallt årsbesök men viss akut- och mobil verksamhet bedrivs också på enheterna. Utformningen av tjänsten kommer att anpassas till den anställdes kompetens.

Tillsammans med dina kollegor är du med och utformar vårdförloppet vid förstagångsinsjuknande i psykos.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga läkare på enheten och övriga yrkeskategorier med sjuksköterskor, psykologer, skötare, kuratorer, arbetsterapeuter och vårdadministratörer. Arbetet är mycket samarbetsinriktat med multiprofessionella team kring varje patient där du kommer ingå utifrån din roll som överläkare. Medarbetarna på enheterna har lång och gedigen erfarenhet av psykosvård och den samlade kompetensen är mycket god. Du kommer möta enheter med stor kompetens, erfarenhet och engagemang för patienterna.

Som överläkare har du verksamhetschef som din närmsta chef.

Kvalifikationer:
Överläkare och specialist inom psykiatri. Erfarenhet av vuxenpsykiatriskt arbete, av psykosvård och av utvecklingsarbete är meriterande.

Du är driven, ansvarstagande och arbetar på ett strukturerat sätt. Du kan dela med dig av din kompetens och har en god kommunikation med dina kollegor och samarbetspartners. Som person behöver du ha lätt för att kommunicera och god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du kan arbeta inom fastlagda ramar och givna riktlinjer samt alltid ha patientens bästa i fokus.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Mathias Edquist, verksamhetschef
Telefon: 070-602 24 71
E-post: mathias.edquist@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Örebro läns läkarförbund
Telefon: 019-602 03 38

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-08-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fem verksamhetsområden alla med stort fokus på etik och samverkan samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:485

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf