Enhetschef, Beroendecentrum öppenvård, Örebro
Örebro

En av våra enhetschefer går nu inom kort i pension och därför söker vi nu dig som vill leda vår öppenvård på Slottsgatan framåt in i 2020-talet!

Du kommer att få leda en grupp medarbetare som är erfarna och drivna med ett stort engagemang för området missbruk/beroende inom område psykiatri.


Arbetsuppgifter:
Som chef i Region Örebro län ingår du i en politiskt styrd organisation och arbetar utifrån vår vision och värdegrund. Du leder utifrån angivna mål och följer upp resultat, samt har ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap som främjar medarbetarnas delaktighet och lärande. Du kommer möta en enhet med stor kompetens, erfarenhet och engagemang för våra patienter och i dialog med medarbetarna leda arbetet med enhetens inre struktur och fortsatta utveckling.

Kvalifikationer:
Du ska ha goda ledaregenskaper, vara drivande, ha kunskaper om verksamhetsutveckling och förmågan att skapa ändamålsenliga flöden i processer med många parametrar. Som person behöver du ha lätt för att kommunicera, ha en god förmåga att planera och strukturera både ditt och enhetens uppdrag. Du måste vara strukturerad och kunna fatta egna beslut. Du ska kunna arbeta inom fastlagda ramar och givna riktlinjer samt ha patienternas bästa i fokus men även ha lätt för att arbeta i samverkan, vara flexibel samt ha en vilja och förmåga att utveckla både dig själv och dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från tidigare chefsuppdrag. Tidigare arbete inom område missbruk/beroende är meriterande för uppdraget.

Du bör ha god vana och lätt för att arbeta i olika administrativa stödsystem. Du har goda möjligheter att bidra både till enhetens och verksamhetens utveckling genom ett aktivt ledar- och medarbetarskap.

Du erbjuds chefsutbildning och chefsstöd samt goda möjligheter till individuell utveckling.

Anställningsform:
Heltid, tills vidare, chefsförordnande enligt överenskommelse.

Tillträde:
2021-01-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Stefan Stjernström, verksamhetschef, 019-602 05 81

Facklig företrädare
:
Vårdförbundet, Merjo Yliluoma, 070-302 20 70
SACO,
019-602 03 37
Vision, Solveig Kiel Israelsson, 0720-83 20 80
Kommunal,
Stefan Clifford, 019-602 14 85
Läkarförbundet, Paula Wallmon, 0581-850 65


Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-08-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Beroendecentrum är en del av område psykiatri har som uppdrag att utreda och behandla personer med ett beroende av alkohol/narkotika/läkemedel/dopningspreparat och samtidig psykisk ohälsa. Verksamheten omfattar både öppen- och slutenvård. Öppenvårdsverksamheten på Slottsgatan består av flera mottagningar; allmän-, Kajsa-, ungdoms-/neuropsykiatrisk-, körkortsmottagning. Öppenvårdsenheten på Universitetssjukhuset består av en LARO-, dopningsmottagning samt mottagning för läkemedelsberoende. Inom Beroendecentrums verksamhet finns även en psykolog- och psykoterapeutenhet samt Maria ungdom (en verksamhet som drivs gemensamt med Örebro kommun). Vi bedriver även heldygnsvård vilken består av en vårdavdelning och en tillnyktringsenhet. Vi utför även samverkan mot alkohol och droger i trafiken (SMADIT) i samarbete med Polismyndigheten. Vi har drygt ett 100-tal medarbetare inom olika yrkeskategorier som arbetar mot gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan men arbetar även för att främja anhörigas delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen som erbjuder vård när någon drabbas av psykisk ohälsa. Detta gör vi genom samverkan inom och mellan våra olika verksamhetsområden samt med patienter, närstående, brukarorganisationer och andra aktörer. Vi har en väl fungerande utbildningsmiljö för verksamhetsförlagd utbildning samt bidrar till utveckling av ny kompetens genom vår forskningsverksamhet. Tillsammans är vi drygt 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:521

Övrigt:
Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och brottsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf