Kurator till Vuxenhabiliteringen Örebro/Neuro- och Hjärnskadeteam Söder
Örebro

Habilitering och hjälpmedels verksamheter ska främja människors utveckling och finna varje människas bästa möjliga funktionsförmåga, skapa förutsättningar för fysiskt och psykiskt välbefinnande, jämlikhet i livsvillkor och delaktighet i samhällslivet. Verksamheterna ska också stödja anhöriga och närstående.

Vuxenhabiliteringen i Region Örebro län ger specialiserad habilitering och rehabilitering till personer som har betydande funktionsnedsättningar. Vi är organiserade i tvärprofessionellt sammansatta team och utför våra insatser med ett långsiktigt perspektiv och med vardagen i fokus. Våra målgrupper är patienter med neurologiska diagnoser, hjärnskdor, Intellektuell funktionsnedsättning samt Autismdiagnoser.

Din placering kommer att vara i neuro- och hjärskadeteam söder, med arbetsplatsen i Örebro Teamet träffar patienter med neurologiska sjukdomar, förvärvade hjärnskador samt omfattande rörelsehinder. I teamet ingår en Kurator samt Logoped, Sjukgymnast, Arbetsterapeut och Psykolog.

Kuratorsgruppen på Vuxenhabiliteringen har yrkesträff en gång per månad. Du arbetar tillsammans för yrkesgruppens frågor och intressen inom ramen för verksamheten och vid behov hjälper man varandra över teamgränserna. Som nyanställd har du en mentor under den första tiden samt regelbunden extern handledning.


Arbetsuppgifter:

Som kurator i teamet står du för den psykosociala kompetensen samt stöttar dina kollegor inom detta område. Du har ett brett och omväxlande arbetsfält lokaliserat till hela södra länsdelen. Teamet arbetar med patienten i fokus. Du planerar självständigt ditt arbete i nära samverkan med teamet. Du utför insatser ensam, tillsammans med annan profession ur teamet eller i gruppverksamhet. Habiliteringen har sin utgångspunkt i de individuella planer som vi upprättar för våra aktualiserade patienter.

Dina arbetsuppgifter som kurator består av stödjande och bearbetande samtal, krissamtal, råd och stöd i samhällsfrågor samt stöd i myndighetskontakter. Kuratorn ger också samtalsstöd till närstående och samverkar för personens bästa med andra myndigheter.

Kvalifikationer:
Socionomexamen. Körkort är ett krav då resor i tjänsten ingår. Meriterande är erfarenhet från habiliteringsverksamhet eller andra erfarenheter av möten med människor med funktionsnedsättningar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vilket för oss innebär intresse och fallenhet för samverkan i team, inom Vuxenhabiliteringen och med externa samverkanspartners. Då du är ensam kurator i teamet ställer det stora krav på förmågan att arbeta självständigt och se helheten runt personen samt att vara intresserad av att bidra på ett mångsidigt sätt i verksamheten.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Hans Thörn, enhetschef
Telefon: 019-602 94 14

Ingrid Thermaenius, kurator/yrkesföreträdare
Telefon: 019-602 94 13

Facklig företrädare
:
SACO, Pia Sjölund
Telefon: 019-602 94 17

Hemsida:
www.regionorebrolan.se/vuxenhab

Sista ansökningsdag:

2020-08-23. Urval sker löpande och intervjuer kan komma att hållas innan sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:538

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf