Specialistläkare till Ögonkliniken USÖ
Örebro

Vill du vara en i vårt team som under januari/februari 2021 flyttar in i ett helt nytt högspecialiserat hus med nya moderna lokaler med toppmodern medicinteknisk apparatur?

En helt ny ögonklinik kommer att växa fram där vi erbjuder länets invånare men också delar av övriga Sveriges invånare en modern högteknologisk ögonsjukvård.

Verksamhetsbeskrivning:
Ögonkliniken är en av Sveriges fem största ögonkliniker. Vi är en universitetsklinik som består av två enheter: en medicinsk enhet med stor öppenvårdsverksamhet inom allmän oftalmologi, medicinsk retina och barn/skelning samt en kirurgisk enhet med en stor vitreo-retinalkirurgisk sektion samt en främre segmentskirurgisk sektion med ett hornhinnecentrum som utför avancerade hornhinnetransplantationer med modern teknik. Kliniken strävar efter att vara i frontlinjen med hög medicinsk kvalitet inom bland annat bakre segmentskirurgi och hornhinnetransplantationer.

Ögonkliniken i Örebro har drygt 110 anställda, varav 34 läkare. Vi lägger stor vikt vid en stimulerande arbetsmiljö med målsättning att bedriva ögonsjukvård i frontlinjen. Sjukhuset har ett nära samarbete med Örebro universitet, där bland annat läkarutbildning finns. Ögonkliniken är en aktiv undervisnings- och utbildningsklinik.

På kliniken finns forskningsaktivitet och goda möjligheter för FoU-intresserade medarbetare. Region Örebro län erbjuder olika former av tidsbegränsade forskningsutrymmen för forskningsaktiva, till exempel utlyses regelbundet universitetsöverläkarförordnanden för docentkompetenta medarbetare och ALF medel för olika forskningsaktiviteter för specialister.

Kvalifikationer:
Vi söker specialistläkare till Ögonkliniken med huvudplacering på klinikens sektion för medicinsk retina. I tjänsten ingår deltagande i klinikens kvälls- och helgjourverksamhet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Petra Hedlund, verksamhetschef
Telefon: 019-602 14 30
E-post:
Petra.hedlund@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Eva Karlsson, Läkarföreningen
E-post:
Eva.karlsson@regionorebrolan.se alternativt lakarforeningen@regionorebrolan.se

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-08-30

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:563

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf