Meriteringstandläkare Orofacial Medicin, Plastik- och Käkkirurgiska kliniken
Örebro

Plastik- och Käkkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro har ett brett verksamhetsområde inom plastikkirurgi, käkkirurgi och orofacial medicin. Vi bedriver läns-, regions- och utomregionsvård. Vi tillhör sjukvården och har framför allt samarbete med Öron-, näs- och halskliniken, Onkologiska kliniken men även med övrig sjukvård samt tandvården.

Plastikkirurgiska- och Käkkirurgiska kliniken gick samman till en gemensam klinik 1 januari 2016. Vi är cirka 70 anställda, fördelat mellan de två sektionerna Plastikkirurgi och Käkkirurgi. Inom kliniken arbetar vi med utredningar och behandlingar inom hela det käkkirurgiska- och orofacialmedicinska panoramat samt rekonstruktiv plastikkirurgi.

Vårt plastik- och käkkirurgiska uppdrag är bland annat att rekonstruera olika defekter och deformiteter i kroppen uppkomna efter tumöroperationer, missbildningar, trauman, brännskador eller andra sjukliga tillstånd.

Kliniken befinner sig i en expansiv och spännande fas med länsövergripande ansvar vilket innebär stora möjligheter att vara med och utveckla vår nya verksamhet och framtida arbetssätt. Vid Käkkirurgiska sektionen bedrivs båda specialiteterna käkkirurgi och orofacial medicin. Sektionen har 26 medarbetare av vilka fem är specialister i käkkirurgi, en i orofacial medicin, två ST-tandläkare i orofacial medicin, tre ST-tandläkare i käkkirurgi samt två tandhygienister.

Inom verksamheten för orofacial medicin (sjukhustandvård) USÖ bedrivs vård på remiss med tyngdpunkt på oral medicin, fokalutredningar, onkologiska patienter, narkostandvård och tandvård på patienter som av olika skäl kräver sjukhusets resurser för bästa omhändertagande. Vi samverkar med sjukhusets övriga kliniker och tandvården samt bedriver konsultverksamhet och undervisning inom ämnesområdet.


Arbetsuppgifter:

Klinisk verksamhet inom ämnesområdets hela vårdpanorama samt konsultverksamhet och undervisning. Den kliniska tjänstgöringen är förlagd till enheten Orofacial medicin med länsövergripande ansvar och omfattar 100% under 12 månader. Under den kliniska tjänstgöringen finns utsedd klinisk handledare. Tjänstgöringen är meriterande vid eventuell framtida ansökan till specialistutbildning.

Efter avslutad tjänstgöring ska meriteringstandläkaren kunna:
- Undersöka, diagnostisera, terapiplanera och genomföra behandling av enkla till medelsvåra orofacialmedicinska patientfall.

Kvalifikationer:
Legitimerad tandläkare, minst tre års klinisk erfarenhet. Dokumenterad erfarenhet av sjukhustandvård, narkostandvård och oral medicin är meriterande. Vi söker dig som intresserad och vill meritera dig inom Orofacial medicin och är i startgroparna av din karriär som sjukhustandläkare. Du har stort intresse och engagemang i ditt arbete, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra tillsammans med andra samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform:
Visstidsanställning, heltid

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Payam Ceghafi Verksamhetschef
Telefon: 019-602 21 66
E-post:
payam.ceghafi@regionorebrolan.se

Anna Hartwig Ämnesområdesansvarig
Telefon: 019–602 15 16
E-post:
anna.hartwig@regionorebrolan.se

Facklig företrädare
:
Sara Fransson, Tjänstetandläkarföreningen
Telefon 019-602 41 51
E-post:
sara.fransson@regionorebrolan.se

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-08-16

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:564

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf