Specialistläkare till Närsjukvårdsteam Örebro
Örebro

Vi söker en specialistläkare till vår växande verksamhet Närsjukvårdsteam Örebro. Tillsammans med Örebro kommun utvecklar Region Örebro län nya arbetsformer och nya samarbetsformer för att erbjuda förstärkt hemsjukvård till äldre patienter med särskilt omfattande behov.

Utvärderingar har visat att patienter inskrivna i teamet har ett påtagligt lägre behov av akutsjukvård och slutenvård samt upplever en ökad trygghet. Patienterna kommer huvudsakligen på remiss från ordinarie hemsjukvård men vi söker också aktivt fram patienter med kommunal hemsjukvård som är mångsökare på akutmottagningen.

Vi utökar nu bemanningen för att kunna fortsätta att utveckla vår nya verksamhet med akuta hembesök till äldre patienter i Örebro kommun. Genom bedömning av läkare och sjuksköterska i hemmet, patientnära analys av prover och möjlighet att inleda behandling ska äldre patienter som försämras subakut kunna vårdas i hemmet.

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter i en utmärkt arbetsmiljö där vi tillsammans utvecklar en ny verksamhet. Med patienterna inskrivna i teamet får du möjlighet att jobba nära ett mindre antal patienter, arbeta patientcentrerat och med helhetssyn samt möjlighet att arbeta förebyggande. Under de akuta uppdragen förväntas du göra väl avvägda akuta medicinska bedömningar i nära samspel med teamsköterska och samarbetspartners inom t ex kommunal hemsjukvård och ambulansverksamhet.

Vi söker en specialistläkare som arbetar 50-100% i Närsjukvårdsteamet. Tjänsten kan med fördel kombineras med arbete antingen inom Geriatriska kliniken eller inom primärvården/närsjukvården. Möjlighet finns också att genom Geriatriska kliniken dela tjänsten mot Tullhusets korttidsboende som delar lokaler med Närsjukvårdsteamet.


Kvalifikationer:

Legitimerad läkare med specialistutbildning i geriatrik, allmänmedicin, akutmedicin eller annan internmedicinsk specialitet. Det är meriterande att ha erfarenhet av såväl akutsjukvård som kommunal sjukvård.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring inom Region Örebro län. 50-100% av tjänsten är förlagd till Geriatriska kliniken, Närsjukvårdsteam Örebro och i övrigt inom Region Örebro län utifrån specialitet och överenskommelse.

Tillträde:
2020-12-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Adrian Meehan, Verksamhetschef Geriatriska kliniken
Telefon: 019-602 26 43

Per-Ola Sundin, Projektledare Närsjukvårdsteam Örebro
Telefon: 072-14 36 875

Facklig företrädare
:
Läkarförbundet, Ann Dalius Isenberg
E-post:
ann.dalius-isenberg@regionorebrolan.se

Hemsida:
www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-08-31

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 550 vårdplatser och 3 500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2020:570

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Visa annons som pdf