Region Örebo county Region Örebo county
Search

Mentorskapsprogram inom film

Vill du få stöd att utvecklas som filmare? Behöver du rådgivning för att komma vidare med en filmidé? Ansök till mentorskapsprogrammet för filmare i Örebro län!

Mentorskap film kan sökas oavsett hur långt du kommit i din kreativa utveckling. Det enda kravet är att du är folkbokförd eller verksam i länet, är minst 18 år gammal och har en stark drivkraft att utvecklas i ditt filmskapande.

Du kanske gör en av dina första kortfilmer och behöver en mentor som kan guida dig i planeringen, eller rent av stöttar på plats vid inspelning eller klippning? Eller så har du kommit lite längre och önskar en mentor som är med dig i manusprocessen eller någon av de mer tekniska sidorna av en produktion, eller någon som kan guida dig i ditt producentskap? Då är det här programmet för dig.

Om programmet

Programmet har ett flexibelt upplägg och pågår mellan en till tre månader, med totalt tio timmars mötestid. Adept och mentor planerar upplägget tillsammans med oss på Region Örebro län.

Att delta i programmet är kostnadsfritt. Efter avslutat program redovisas erfarenheterna från programmet skriftligt inom en månad. 

Ansökan

Till skillnad mot övriga kulturområden är filmens mentorskap inte bundet till en ansökningsperiod. Mentorskap är en stödform vi kan erbjuda löpande under året och tilldelas efter bedömt behov i dialog mellan oss och dig som kulturskapare. Skicka en intresseanmälan via e-post, så inleder vi samtalet om ett mentorskapsprogram är möjligt.

Skriv i mejlet ett personligt brev om vem du är och varför du söker mentorskapsprogrammet inom film. Beskriv vad du vill få hjälp med att utveckla eller stärka. Berätta också om dina tidigare filmerfarenheter och bifoga länkar till tidigare filmer du gjort.

Beskriv dina behov och önskemål, så tydligt som möjligt, då blir det lättare för oss att matcha dig med rätt mentor. Vi prioriterar mentorer verksamma i Örebro län.

Urval

Uppstart av mentorskapet sker så snart det är möjligt efter urval och matchning med mentor.

Observera att inskickad ansökan till mentorskapsprogrammet inte innebär någon garanti för att få en mentor.

Contacts

Jerry Eriksson

Utvecklingsledare: Film (biograf och visning, filmproduktion)

Did the content help you?

Last updated: Friday, May 24, 2024