Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Feriepraktik kultur 2018

Vecka 25 startar Region Örebro läns sommarferiepraktikperiod. Inom kulturområdet får femtioen ungdomar möjlighet att arbeta med litteratur, film, slöjd, dans, bild och form.

Bild och form

Årets feriepraktik inom bild och form är förlagt till Hällabrottet utanför Kumla. Åtta ungdomar kommer att få prova på att arbeta som skulptör under handledning av professionella skulptörer och konstnärer.
Målet är att ge grunder i att arbeta med enklare material som till exempel lättbetong, lera och täljsten.

Samtidigt och på samma plats som feriepraktiken anordnas en internationell skulptörsworkshop.
En viktig avsikt med verksamheten är att alla tillsammans skapar en kreativ mötesplats och kan utvecklas konstnärligt med varandra. Feriepraktiken och workshopen avslutas med en gemensam vernissage den 14 juli.

Dans

Dansens femton feriepraktikanter kommer att arbeta fram dansföreställningen ”Flock” tillsammans med koreografen Emelie Wahlman och koreografassistent Elin Hedin.

Med länsbuss kommer dansarna sedan att turnera runt i länet under vecka 28 med stopp i Fjugesta, Laxå, Nora, Kopparberg, Örebro och Askersund.

Film

Filmens åtta feriepraktikanter kommer att arbeta med spelfilm.
Med utgångspunkt i färdiga manus ska de under professionell handledning få lära sig mer om alla steg i produktionsprocessen.

Litteratur

I litteraturuppdraget får tio ungdomar prova på hur det är att arbeta som författare och skribent.

Veckorna är uppdelade i olika teman som olika handledare ansvarar för, till exempel kreativt skrivande, lyrik, manusförfattande och journalistiskt skrivande.

Slöjd

Slöjdens feriepraktik med tio feriepraktikanter genomförs på Länsmuseet i Örebro. Inom slöjden är årets tema konsumtionsfrågor och plastreducering i vardagen.

Uppdraget består i att i materialen trä och textil tillverka saker för vardagen som kan ersätta plast. Under handledning av tre olika handledare kommer det att göras skedar, slevar, skärbrädor, disktrasor, kaffefilter, tygkassar, burkar och andra användbara saker.

Den kollektion av föremål som blir gjorda kommer att användas i museets fortsatta arbete med samhällsangelägna frågor inom konsumtions, - resurs, och miljöområdet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 29 maj 2018

Innehållsansvarig: Anette Granberg

Publicerad av Mia Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/feriepraktikkultur2018