Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Vi tar emot praoelever och praktikanter på länets tre sjukhus under förutsättning att verksamheten klarar av det. Du ska gå i årskurs 8 eller 9 för att kunna göra din prao eller praktik hos oss.
Prao på sjukhuset innebär en fullspäckad vecka med studiebesök och två dagars placering inom någon av alla våra verksamheter. Som praoelev får du vara en del av arbetet genom att följa en handledare i dennes vardag.
Universitetsjukhuset har avtal med Praktikcentralen i Örebro kommun när det gäller praoplatser. Praoveckor genomförs tre gånger per termin.
Prata mer med din studie- och yrkesvägledare på skolan där du kan få hjälp med att ansöka om en plats.
Prao på Karlskoga lasarett innebär en fullspäckad vecka där du kommer att dels få vara med en handledare på dennes arbetsplats och dels gå på studiebesök tillsammans med yrkesambassadörer som berättar om deras respektive professioner och arbetsplatser. På så sätt kommer du att få en inblick i många av våra olika verksamheter på lasarettet.
Vi organiserar prao-veckor för både åk 8 och åk 9.
Om du går i årskurs 9 får du under din prao hos oss gå runt på olika avdelningar tillsammans med en undersköterska eller sjuksköterska och få en inblick i verksamheten. Om du går i årskurs 8 kan du få gå tillsammans med en av våra kostvärdar som hjälper patienter i köket eller hjälper personalen att packa upp varor. Ibland ges du möjlighet att under en dag gå bredvid en av våra undersköterskor.
Din studie- och yrkesvägledare kan vara bra hjälp och stöd om du vill söka praoplats hos oss. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen för den verksamhet du är intresserad av.
Kontakt:
USÖ Annika Gunnarsson.
Karlskoga Ebba Elfstrand
Lindesberg Jennie Rehn
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 10 november 2020
Verksamhetsförlagd utbildning - VFU
Lärande i arbete - LIA
Arbetsplatsförlagt lärande - APL
Odontologiska utbildningar
Feriepraktik
Yrkesguide
Våra kurser och utbildningar