Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Inom Region Örebro län bidrar vi till utbildning av vårdpersonal som kan möta framtidens krav på yrkeskunnande baserat på teoretisk och praktisk kunskap samt aktuell forskning.
Som studerande på högskole- och universitetsnivå kan du få göra din verksamhetsförlagda utbildning inom Region Örebro län. Vi samarbetar med flera universitet och högskolor.
Du får en klinisk utbildning i en miljö som främjar både ditt lärande och din utveckling av professionell kompetens. Att göra din kliniska utbildning hos oss innebär att du deltar i vårdarbetet, tränar på olika arbetsmoment och möter yrkesmässiga förebilder i våra team.
Vi strävar efter att våra yrkeshandledare ska ha tid, kompetens och intresse för att ta väl hand om dig som gör din VFU hos oss.
Utbildningscentrum ansvarar för samverkan runt den verksamhetsförlagda utbildningen inom Region Örebro län.
Läs mer om Utbildningscentrum.
Här hittar du en kort beskrivning av vår VFU-verksamhet per utbildning/yrke och kontaktpersoner/studierektorer.
Vi tar emot studenter från Institutionen för hälsovetenskaper vid Örebro universitet och andra lärosäten. Vi har lång erfarenhet av VFU för dessa studenter och en väl utbyggd utbildningsorganisation. Du får omsätta dina teoretiska kunskaper i klinisk verksamhet under handledning av adjungerade kliniska adjunkter och yrkeshandledare.
Om du studerar på annan ort än Örebro och vill söka VFU-plats hos oss, kontakta studierektor.
Läs mer om utbildningen på Örebro universitets webbplats.
Fredrik Lann
Vi tar emot studenter från Institutionen för hälsovetenskap vid Örebro universitet och andra lärosäten. Vi har lång erfarenhet av studenter och en väl utbyggd organisation för detta. Du får omsätta teoretiska kunskaper i klinisk verksamhet under handledning av adjungerade kliniska adjunkter och yrkeshandledare.
Har du frågor eller vill söka plats hos oss, kontakta adjungerad klinisk adjunkt.
Åsa Jansson
Audionom
Har du frågor eller vill söka VFU-plats hos oss, kontakta studierektor.
Payman Lihon
Röntgensjuksköterska
Vi tar emot studenter från bland annat Mälardalens högskola. Vi har lång erfarenhet av VFU för dessa studenter och en väl utbyggd utbildningsorganisation. Du får omsätta dina teoretiska kunskaper i klinisk verksamhet under handledning av yrkeshandledare.
Vi tar emot studenter från hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet vid Örebro universitet. Det är ett helt nytt ettårigt utbildningsprogram som startar hösten 2021. I mån av utrymme kommer vi ibland att kunna erbjuda plats till studenter från andra lärosäten.
Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen (VFU) kommer du att utföra under vårterminen. Då får du möjlighet omsätta dina teoretiska kunskaper i klinisk praktik under handledning av en kurator med god kännedom om verksamheten.
Annika Sjögren
Distriktssköterska
Vi tar emot studenter från läkarprogrammet vid Örebro universitet. Vi har god erfarenhet av VFU för dessa studenter och en väl utbyggd utbildningsorganisation. Du får omsätta dina teoretiska kunskaper i klinisk verksamhet under handledning av flera förekommande yrkeskategorier inom teamet. Din placering samordnas av en utbildningsansvarig läkare på enheten.
Eva Melander
Distriktsläkare
Emir Martinovic
Specialistläkare
Lina Jans
Gabriel Sjölin
Vi tar emot studenter från psykologprogrammet vid Örebro universitet. I mån av utrymme kan vi ibland erbjuda plats till studenter från andra lärosäten. Vi har god erfarenhet av VFU för psykologstudenter och en väl utbyggd utbildningsorganisation.
Du får omsätta dina teoretiska kunskaper i klinisk verksamhet under handledning av legitimerad psykolog med god kännedom om verksamheten.
Berit Eriksson
Utbildningsledare, studierektor
Vi tar emot studenter från Institutionen för hälsovetenskaper vid Örebro universitet och i mån av utrymme även från andra lärosäten. Vi har lång erfarenhet av VFU för dessa studenter och en väl utbyggd utbildningsorganisation.
Du får omsätta dina teoretiska kunskaper i klinisk verksamhet under handledning av adjungerade kliniska adjunkter och yrkeshandledare.
Maria Gradin
Bitr verksamhetschef Utbildningscentrum
Ida Berglind
Intensivvårdssjuksköterska
Oscar Perdsjö
Psykiatrisjuksköterska
Vi tar emot studenter från Institutionen för hälsovetenskaper vid Örebro universitet och har även samarbete med andra lärosäten. Vi har lång erfarenhet av VFU och en väl utbyggd utbildningsorganisation.
Läs mer om de utbildningar som finns på Örebro universitets webbplats.
Vid Folktandvårdens Odontologiska utbildningsenhet bedrivs specialistutbildning/specialiseringstjänstgöring för ST-tandläkare i bettfysiologi, endodonti, odontologisk radiologi, oral protetik, ortodonti, parodontologi och pedodonti.
Utbildningsprogrammen omfattande 3-4 år och följer Socialstyrelsens fastställda föreskrifter.
Totalt finns 9 fasta utbildningsplatser fördelade mellan avdelningarna och finansierade av regionerna gemensamt. Utöver dessa platser finns ytterligare utbildningsplatser, så kallade avtalsplatser som finansieras av respektive region för den studerande.
Här finns mer information om ST-utbildning för tandläkare
Håkan Nilsson
Studierektor
Anna Bäck
Forskningskoordinator
Folktandvården har avtal med Karlstad universitet och tar emot 10 tandhygieniststudenter.
Vid mån av plats kan vi ta emot studenter från andra utbildningsorter.
Tandhygienist och verksamhetschef
Rebecca Borg
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 15 februari 2021
Lärande i arbete - LIA
Arbetsplatsförlagt lärande - APL
Odontologiska utbildningar
Feriepraktik
Prao
Yrkesguide
Våra kurser och utbildningar