Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vård och hälsa

Mindre barn sitter i sin mammas knä medan en kvinnlig läkare lyssnar på barnets hjärta med ett stetoskop.

Ett av Region Örebro läns främsta ansvarsområden är att organisera och erbjuda hälso- och sjukvård. Alla länsinvånare har rätt att få vård efter var och ens behov och med god tillgänglighet, att få rätt behandling och ett gott bemötande.

Du erbjuds vård där väntetiden är kortast

Hög tillgänglighet och god kvalitet är viktigt för att du som patient ska få en vård som du är nöjd med. Som patient i Region Örebro län kan du bli erbjuden vård på ett annat sjukhus i länet än det som du har närmast till. På så sätt kan du få vård snabbare.

Karlskoga lasarett, Lindesbergs lasarett och Universitetssjukhuset Örebro samverkar för att ge alla länsbor god vård inom kortast möjliga tid.


Vårdcentralernas digitala mottagning

Region Örebro län kommer under hösten 2019 att starta pilotprojektet Digital mottagning för att möta invånarnas behov av en snabb och enkel kontakt med vården. Digital mottagning ska erbjuda våra invånare digitala vårdmöten för utvalda besvärsområden inom första linjens vård via Region Örebro läns app.Stödgrupper för barn och unga i sorg när någon nära har dött

När det inträffar ett dödsfall i familjen blir ingenting sig likt. Då kan det vara en hjälp att träffa andra som förlorat någon. Alla barn och unga i sorg är välkomna att delta i våra stödgrupper, oavsett vad orsaken till dödsfallet är.


1177 Vårdguidens e-tjänster: Nå vården när det passar dig

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du som länsinvånare via webben nå vården när det passar dig. Med ett personligt användarkonto kan du till exempel när som helst på dygnet kontakta din vårdcentral eller mottagning för att av- och omboka tid eller förnya recept. Du kan också få se en översikt på dina recept och läkemedel. Via e-tjänsterna på 1177.se är det också möjligt att välja vårdcentral.

Information från landstinget

Hälsoval Örebro län - du väljer vårdcentral

Hälsoval Örebro län innebär utökade möjligheter för dig att fritt välja vårdcentral i hela länet. Du kan välja en av de vårdcentraler som Region Örebro län själv driver, eller en av dem som drivs av privata företag, med ersättning från Region Örebro län.

Har du synpunkter på vården?

Om du inte är nöjd med den behandling du fått, eller om du på annat sätt haft problem i dina kontakter med hälso- och sjukvården, bör du i första hand tala med berörd personal eller chef. Du kan också vända dig till Patientnämnden med dina synpunkter.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 23 september 2019

Innehållsansvarig: Jenny Yttermalm

Publicerad av Ulrika Stenberg

Vård

Hitta rätt

Tjänster