Byggnadsanknuten konst

Konst till ett nytt IT-hus i kv. Rustmästaren i Örebro

Regionservice fastigheter bjuder in yrkesverksamma konstnärer att ansöka om att delta i en skisstävling om den byggnadsanknutna konsten till en nybyggnad för IT-verksamhet i Region Örebro län.

Uppdrag nr 1 – Utomhusskulptur vid huvudentrén
Uppdrag nr 2 – Tvådimensionell gestaltning på entréhallens vägg.

Sista ansökningsdag är passerad.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Avgjorda tävlingar:

Campus USÖ
etapp 3, planerad utbyggnad österut

I samband med att Regionservice Fastigheter i Region Örebro län planerar att bygga ut en befintlig byggnad för läkarprogrammet, Örebro universitet, kommer 1%-regeln för byggnadsanknuten konst tillämpas. Beslut om utbyggnaden ska tas innan konstverken kommer i produktion.

Den byggnadsanknutna konsten har upphandlats via en tvåstegstävling där nio konstnärer har skissat på förslag för tre uppdrag.

Se vinnande förslag:
Tre konstnärliga gestaltningsuppdrag till utbyggnaden av Campus USÖ

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Konstverk under produktion:

H-huset, USÖ

Arbetet med de åtta gestaltningsuppdragen till Högspecialitetshuset på Universitetssjukhuset i Örebro pågår för fullt. Konstverken kommer att installeras under hösten 2020.

Se vinnande förslag:

Del 1: Entrétorg, Entréhall, Portik och Akutens väntrum

Del 2: H-husets väntrum, Korridorslut, Ljudkonstverk och Objekt/bilder för barn och unga

Sidan granskades den 10 juni 2020

Innehållsansvarig: Kristin Rapp