Byggnadsanknuten konst

Aktuella konstnärliga gestaltningsuppdrag

Hälsocentrum Lindesberg

År 2019 ska Hälsocentrum Lindesberg stå klart och innehålla verksamheter från Region Örebro län och Lindesbergs kommun. I och med uppförandet av byggnaden har tre separata konstuppdrag utlysts av Regionservice fastigheter i Region Örebro län och Fastigheter i Linde AB.

Skissperiod

Sista dag för intresseanmälan är passerad.

114 anbud har inkommit, av dessa har två konstnärer per uppdrag tilldelats skissuppdrag av en enig jury.

Uppdrag 1: Skulptur vid entré
Uppdrag 2: Lekskulptur på ljusgård.
Uppdrag 3: Objekt i ljusschakt.

Tillkännagivande av vinnarna i tävlingen sker 28 mars 2018.

Parkeringshus och godsmottagning, USÖ

I samband med uppförande av ett nytt parkeringshus och godsmottagning vid Universitetssjukhuset Örebro upphandlas två konstnärliga gestaltningsuppdrag.

Uppdrag 1: Ljuskonstverk, alt. belyst konstverk på vägg i trapphus
Uppdrag 2: Kakel eller mosaik runt entrédörrpartier på parkeringsplan

Sista dag för intresseanmälan är passerad.

H-huset, USÖ

Nu är del 2 av tävlingen om den byggnadsanknutna konsten till H-huset och den ny- och ombyggda akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Örebro avgjord.

Se vinnande förslag:

Del 1: Entrétorg, Entréhall, Portik och Akutens väntrum

Del 2: H-husets väntrum, Korridorslut, Ljudkonstverk och Objekt/bilder för barn och unga

Lindesbergs lasarett, akutmottagningen

Två murar har genom en tävling som genomfördes 2014 fått en konstnärlig gestaltning av Maria Ängquist Klyvare. Konstverket, som hon kallar "Skimmer" är nu på plats i Lindesberg.

Se Maria Ängquist Klyvares konstverk.

Sidan granskades den 21 november 2017

Innehållsansvarig: Kristin Rapp