Byggnadsanknuten konst

Aktuella konstnärliga gestaltningsuppdrag

Hälsocentrum Lindesberg

År 2019 ska Hälsocentrum Lindesberg stå klart och innehålla verksamheter från Region Örebro län och Lindesbergs kommun. I och med uppförandet av byggnaden utlyses nu tre separata konstuppdrag. Regionservice fastigheter i Region Örebro län och Fastigheter i Linde AB bjuder in yrkesverksamma konstnärer till en prekvalificering för ett skissuppdrag i form av en tävling i två steg.

Intresseanmälan sker via TendSign och kan lämnas t.o.m.
23 oktober 2017. Information finns också här: Konstpool

Allmän information och support för TendSign finns här.

Uppdrag 1 - Skulptur vid entré. (2 skissarvoden á 30 000, totalbudget 860 000 kr exklusive moms.)
Uppdrag 2 - Lekskulptur på ljusgård. (2 skissarvoden á 25 000, totalbudget 400 000 kr exklusive moms.)
Uppdrag 3 - Objekt i ljusschakt. (2 skissarvoden á 30 000, totalbudget 810 000 kr exklusive moms.)

Parkeringshus och godsmottagning, USÖ

I samband med uppförande av ett nytt parkeringshus och godsmottagning vid Universitetssjukhuset Örebro upphandlas två konstnärliga gestaltningsuppdrag.

Uppdrag 1: Ljuskonstverk, alt. belyst konstverk på vägg i trapphus
Uppdrag 2: Kakel eller mosaik runt entrédörrpartier på parkeringsplan

Behörighet:
- Professionellt verksam konstnär eller formgivare
- Konstnärlig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
- Registrerad för F-skatt eller arbete via företag med F-skatt

Sista dag för intresseanmälan är passerad.

H-huset, USÖ

Nu är del 2 av tävlingen om den byggnadsanknutna konsten till H-huset och den ny- och ombyggda akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Örebro avgjord.

Se vinnande förslag:

Del 1: Entrétorg, Entréhall, Portik och Akutens väntrum

Del 2: H-husets väntrum, Korridorslut, Ljudkonstverk och Objekt/bilder för barn och unga

Lindesbergs lasarett, akutmottagningen

Två murar har genom en tävling som genomfördes 2014 fått en konstnärlig gestaltning av Maria Ängquist Klyvare. Konstverket, som hon kallar "Skimmer" är nu på plats i Lindesberg.

Se Maria Ängquist Klyvares konstverk.

Sidan granskades den 19 oktober 2017

Innehållsansvarig: Kristin Rapp