Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Utveckling för framtidens vård

Region Örebro län fortsätter den offensiva satsningen på förnyelse och framtidens sjukvård. I H-huset skapas nya lokaler för delar av länets högspecialiserade vård.

 

För att ge plats för H-huset flyttades Södra Grev Rosengatan under 2015. Sedan dess har området norr om A-huset varit ett byggområde.

Under 2020 öppnade den nya akutmottagningen i H-husets bottenplan och under hösten har även NIMA, Neurointermediärvårdsavdelningen, flyttat in i det nya huset.

Resten av H-huset öppnar för patienter under 2021. Då flyttar följande verksamheter in: 

  • Ögonkliniken
  • Öron- näs- och halskliniken
  • Plastik- och käkkirurgiska kliniken
  • Hudkliniken
  • Operation och anestesiavdelning.

Projektet innefattar också ombyggnad av akutmottagningens lokaler för en ny akutröntgen.

Tidplan för byggnationen 

Framtidssäkrar den högspecialiserade sjukvården

USÖ har länge legat i framkant när det gäller modern sjukvård av högsta kvalitet. Det har bland annat resulterat i att sjukhuset i dag kan erbjuda en vård som tillhör landets främsta; exempelvis hjärt-, cancer- och ögonsjukvård på en avancerad nivå. Satsningen på nya H-huset ska skapa de bästa resurserna för fortsatt vidareutveckling och framtidssäkring av den högspecialiserade sjukvården på USÖ.

Ersätter åldrade lokaler

Sjukvården utvecklas ständigt med nya arbetsmetoder och mer avancerad teknisk utrustning. Delar av lokalerna på USÖ är byggda för många år sedan och är därmed inte anpassade för att klara kraven på framtidens sjukvårdslösningar. Region Örebro läns satsning på ett nytt högspecialitetshus är därför nödvändig.

De nya resurserna bidrar även till utvecklingen av högspecialiserad vård i landet. Framtidssäkring och flexibilitet är centrala i projekteringen av H-huset.

Miljöperspektiv

Genom sitt Miljö- och hållbarhetsprogram har Region Örebro län ett tydligt miljöperspektiv, något som skrevs in redan i tävlingsprogrammet inför arkitekttävlingen. När det gäller energianvändning och materialanvändning finns kriterier att ta hänsyn till redan på ritbordet. 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 10 november 2020

Innehållsansvarig: Jonas Claesson

Publicerad av Maria Andreasson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/h-huset