Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Regional kulturplan

Bild från kulturplanens omslag 

Kulturplan 2016-2019

Nuvarande regionala kulturplan gäller till och med 2019. Kulturplanen har tagits fram av Region Örebro län i dialog med länets kommuner, kulturinstitutioner, civilsamhälle och det fria professionella kulturlivet. Allt inom ramen för kultursamverkansmodellen (se film nedan). Kulturplanen har sedan beslutats om politiskt av fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, nämnd för regional tillväxt, regionstyrelsen och regionfullmäktige. Kulturplanen har därefter gått vidare till Statens kulturråd för godkännande.

Kulturplanen är utgångspunkt för Region Örebro läns arbete inom samverkansmodellen. Regionorganisationen driver utvecklingsarbete med kulturplanen som utgångspunkt samt ansvarar för uppföljning och utvärdering av planen.

Det finns också en kortversion av kulturplanen (se högerspalten) som främst innehåller kulturplanens utvecklingsmål. Kortversionen revideras varje år.

Uppföljning av det regionala kulturarbetet genomförs årligen (se högerspalten). Där beskrivs till exempel hur medlen inom samverkansmodellen använts och fördelats samt övrig regional kulturfinansiering.

Vad är kultursamverkansmodellen?


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 mars 2019

Innehållsansvarig: Rikard Åslund

Publicerad av Mia Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/kulturplan