Inspirationsdag för pedagoger och konstnärer

Dagen handlar om barn och ungas delaktighet i konstnärliga processer och den fria lekens betydelse, utformandet av lekmiljöer och utställningen WE ARE HERE som visas på Örebro konsthall.

Medverkande

Konstnärerna Jenny Berntsson, Ruben Wätte och Jelena Rundqvist berättar om sitt arbete med kollektiva konstnärliga processer. Gemensamt för konstnärerna är erfarenheter av olika projekt i Örebro där barn och ungdomar fått vara med att planera, utforma och anlägga platser för lek, som passar deras behov.

Anna-Karin Wulgué, konsthallschef, Kata Wennberg, konstpedagog och Mimmi Beckman, planerare på Parkenheten i Örebro kommun berättar om utställningen WE ARE HERE.

27 oktober, klockan 8.30-12.30

Med hänsyn till den pågående pandemin deltar du digitalt med hjälp av Zoom.

Anmälan

Anmäl dig senast den 20 oktober. Ett detaljerat program skickas ut till alla anmälda den 22 oktober.

Arrangör

Dagen arrangeras av Region Örebro län tillsammans med Sensus, Örebro konsthall och Örebro länsmuseum.

Sidan granskades den 22 september 2020

Innehållsansvarig: Katarina Strömgren Sandh