Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bredbandsutbyggnad

Region Örebro län har från och med 2016 regeringens uppdrag att verka för övergripande samordning, samverkan och samarbete mellan aktörer verksamma i länet av betydelse för bredbandsutbyggnaden.

Du som är intresserad och vill veta mer om utbyggnaden hos dig, ska i första hand ta kontakt med din kommun. Information om vem du ska kontakta hittar du till vänster under kontaktuppgifter. 
 
Regionen ansvarar för att samordna aktörer som är verksamma på bredbandsområdet och stödja kommuner i dess arbete med bredbandsfrågor.

Kommersiella aktörer ansvarar för utbygganden av bredband i Sverige. När det gäller orter som är mindre än 200 invånare, eller landsbygd kan det finnas möjlighet till stöd från Jordbruksverket

Stödet administreras av Länsstyrelsen - som tidigare hade ett större ansvar för bredbandsutbyggnaden. Idag har Region Örebro län tagit över en del av det arbete som Länsstyrelsen tidigare haft, i huvudsak samordning. 

Regeringen har inrättat bredbandskoordinatorer i alla län. Region Örebro län ansvarar för vårt läns bredbandskoordinator. Uppdraget är brett och du kan läsa mer på bredbandsforum.

Tweets kopplat till bredbandsutbyggnad i länet


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 28 april 2020

Innehållsansvarig: Linus Grabö

Publicerad av Rebecca Larsson