Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bättre balans

Fallkampanjen fortsätter under 2016!

Kampanjvecka vecka 40 - "Bättre balans – ge maten en chans"  

Den regionala kampanjen genomförs 3-8 oktober och har i år fokus på mat och måltider. Kampanjen marknadsförs under namnet ”Bättre balans – ge maten en chans" men det utesluter inte att även aktiviteter för att främja träning och aktivitet eller att se över läkemedel, ingår i kampanjen. Just nu pågår planeringen i länets kommuner för att genomföra en mängd olika aktiviteter i samverkan mellan olika aktörer. Gemensamma program för de olika länsdelarna kommer att publiceras här inom kort.

Nationell fallkampanj

"Balansera mera – tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen" är årets nationella fallkampanj som samordnas av Socialstyrelsen och som pågår 3-9 oktober 2016. Årets nationella tema är mat, motion och mediciner:

  • Mat – ät näringsriktigt för att inte tappa balansen
  • Motion – balansträna och motionera för att få bättre balans
  • Medicin – se över läkemedel för att inte tappa balansen

Material

Materialet från kampanjen 2015 har varit väldigt uppskattat och finns för nedladdning (se högerspalten). Nu går det även att beställa broschyren ”Bättre balans – det är aldrig försent att börja träna” från Region Örebro läns vaktmästeri på Eklundavägen 1. Anställda i Region Örebro län kan beställa den via intranätet under Patientinformation – Trycksaker. Övriga får fylla i en beställningsblankett - klicka här för att komma till blanketten.

Träning och aktivitet

Det finns många positiva effekter av att vara aktiv i vardagen och att röra på sig. Både den psykiska och den fysiska hälsan påverkas positivt. Forskning har visat att till och med de som är äldre än 90 år kan öka sin balans och muskelstyrka väsentligt tack vare träning - vilket kan minska risken för frakturer. Genom träning och vardagliga aktiviteter får du en god fysik och du bevarar din självständighet och livskvalitet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 augusti 2016

Innehållsansvarig: Margit Gehrke-Flyckt

Publicerad av Ann-Louise Gustafsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/battrebalans