Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bättre balans

Fallkampanjen 2016

2016 års fallkampanj genomfördes på många olika platser i länet under vecka 40. Det regionala temat var det här året mat och måltider vilket var ett av tre områden som den nationella kampanjen "Balansera mera" fokuserade på:

  • Mat – ät näringsriktigt för att inte tappa balansen
  • Motion – balansträna och motionera för att få bättre balans
  • Medicin – se över läkemedel för att inte tappa balansen

Många aktiviteter genomfördes ute i länets kommuner med utgångspunkt från dessa tre områden. På Seniorfestivalen i Kumla fick man bland annat provsmaka syrade grönsaker.

Seniorfestivalen

På Seniorfestivalens mässa på Conventum lördagen den 8 oktober var intresset stort kring Region Örebro läns monter. Många var intresserade av, och fick information om, hur de skulle kunna förbättra sin balans samt vad man bör tänka på när det gäller mat för starka seniorer och vilka fallrisker som finns i bostaden.

Träning och rätt mat ger bättre balans

Bra matvanor är en förutsättning för en aktiv livsstil under hela livet – men särskilt för seniorer. Utan energi och näring blir man trött och orkeslös. Balanserade matvanor i kombination med träning är en förutsättning för att bibehålla muskelstyrka och balans. Det är aldrig försent att börja träna för att bygga upp muskelstyrkan och förbättra balansen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 10 januari 2017

Innehållsansvarig: Margit Gehrke-Flyckt

Publicerad av Ann-Louise Gustafsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/battrebalans