Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bättre balans

Fallkampanjen fortsätter under 2016!

Kampanjvecka vecka 40 - "Bättre balans – ge maten en chans"  

Den regionala kampanjen genomförs 3-8 oktober och har i år fokus på mat och måltider. Kampanjen marknadsförs under namnet ”Bättre balans – ge maten en chans" men det utesluter inte att även aktiviteter för att främja träning och aktivitet eller att se över läkemedel, ingår i kampanjen. Just nu pågår planeringen i länets kommuner för att genomföra en mängd olika aktiviteter i samverkan mellan olika aktörer. Gemensamma program för de olika länsdelarna kommer att publiceras här inom kort.

Nationell fallkampanj

"Balansera mera – tips och råd för att förhindra fallolyckor i vardagen" är årets nationella fallkampanj som samordnas av Socialstyrelsen och som pågår 3-9 oktober 2016. Årets nationella tema är mat, motion och mediciner:

  • Mat – ät näringsriktigt för att inte tappa balansen
  • Motion – balansträna och motionera för att få bättre balans
  • Medicin – se över läkemedel för att inte tappa balansen

Material

Material till 2016 års kampanj "Balansera mera" beställs kostnadsfritt direkt från Socialstyrelsens hemsida.

Broschyren ”Bättre balans – det är aldrig försent att börja träna” kan beställas via intranätet (Patientinformation – Trycksaker) eller genom att fylla  i en beställningsblankett - klicka här för att komma till blanketten.

Träning och rätt mat ger bättre balans

Bra matvanor är en förutsättning för en aktiv livsstil under hela livet – men särskilt för seniorer. Utan energi och näring blir man trött och orkeslös. Balanserade matvanor i kombination med träning är en förutsättning för att bibehålla muskelstyrka och balans. Det är aldrig försent att börja träna för att bygga upp muskelstyrkan och förbättra balansen.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 20 september 2016

Innehållsansvarig: Margit Gehrke-Flyckt

Publicerad av Peter Ranki

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/battrebalans