Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bättre balans

Fallkampanjen fortsätter under 2016!

"Bättre balans – ge maten en chans"

Kampanjvecka genomförs under vecka 40, den 3-8 oktober 2016, med tema "Mat och måltider".

Kampanjen inleddes redan under våren 2016

Årets kampanj inleddes redan under våren med en öppen föreläsning den 26 april i Wilandersalen, USÖ. Föreläsningen kunde även ses live via videolänk i andra lokaler i länet.

Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap på Högskolan Dalarna, föreläste inom temat ”Tunga vikter för en lättare ålderdom”. Michail är en av landets främsta experter och forskare inom området fysisk träning och hälsa. Stina Engelheart, dietist inom Vård och omsorg i Örebro kommun och doktorand vid Örebro universitet, förtydligade vad och hur du kanske bör förändra dina matvanor på äldre dagar. Allt för att ge kroppen goda förutsättningar för bibehållen eller kanske till och med ökad funktion.

Material

Materialet från kampanjen 2015 har varit väldigt uppskattat och finns för nedladdning (se högerspalten). Nu går det även att beställa broschyren ”Bättre balans – det är aldrig försent att börja träna” från Region Örebro läns vaktmästeri på Eklundavägen 1. Anställda i Region Örebro län kan beställa den via intranätet under Patientinformation – Trycksaker. Övriga får fylla i en beställningsblankett - klicka här för att komma till blanketten.

Träning och aktivitet

Det finns många positiva effekter av att vara aktiv i vardagen och att röra på sig. Både den psykiska och den fysiska hälsan påverkas positivt. Forskning har visat att till och med de som är äldre än 90 år kan öka sin balans och muskelstyrka väsentligt tack vare träning - vilket kan minska risken för frakturer. Genom träning och vardagliga aktiviteter får du en god fysik och du bevarar din självständighet och livskvalitet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 29 juni 2016

Innehållsansvarig: Margit Gehrke-Flyckt

Publicerad av Ann-Louise Gustafsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/battrebalans