Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Adventskalender 2022

Publicerad: 2022-12-05 16:13

Varje dag i december presenterar Region Örebro län en verksamhet eller ger ett tips i adventstid. Här är alla våra luckor:

1 december

Syntolkning: Tidningsrubriker om hiv/aids från 80-talet. Sedan text: I dag vet vi mer om hiv och det finns medicin som gör att hiv-smittade kan ha ett normalt liv.

2 december

Syntolkning: Bli inte utan din medicin i jul o nyår. Förnya enklast på 1177.se eller ring din vårdcentral!

3 december

Syntolkning: Svensk sjukvård behöver i snitt en påse blod i minuten. Att ge blod tar en halvtimma och kan rädda upp till tre människors liv. #BästaJulgåvan

4 december

Syntolkning: En man sitter vid en eld, visar en pannlampa både i dagsljus och i mörker. Schysst lampa som förlänger dygnet. Bergslagsledens julklappstips är pannlampan som gör att du kan vara ute på kvällarna.

5 december

Syntolkning: Två redaktörer överlämnar en tårta till personal. Vill du nominera någon? Gör det på regionorebrolan.se/levatartan!

6 december

Syntolkning: Handskrivna skyltar med texten Visste du att vi finns på Instagram? In och följ @regionorebrolan

7 december

Syntolkning: Utbilda dig till ett jobb! Alla vuxenutbildningar på samma webb: vux.regionorebrolan.se

8 december

Syntolkning: Den bästa julklappen kan du ge dig själv. Bestäm en dag när du ska sluta röka, förbered, köp ev hem läkemedel och kör hårt. Är det svårt finns Region Örebro län för dig. Vi tror på dig!

9 december

Syntolkning: Gillar du konst? Gå en konstvandring på USÖ-området. Filmen visar flera konstverk. På www.regionorebrolan.se/konstvandring1 kan du läsa mer om konsten på USÖ.

10 december

Syntolkning: Nobeldagen då vi firar vetenskapen. Erik står i vita arbetskläder och drar upp vaccin i sprutor. set i kemi 1993. Passa på att boka vaccinering i dag!

11 december

Syntolkning: Så fixar du brasan i vintertid. Johan Karlström sitter vid eldstad bredvid en isbelagd sjö och visar hur du tänder eld i fuktigt och kallt väder.

12 december

Syntolkning: En kvinna med mobil i handen väntar på bussen i en snöigt stadsmiljö. Text: Vinterhälsning från Länstrafiken: vi har bytt tidtabell. Tack att du reser med oss!

13 december

Syntolkning: En fysioterapeut visar träningsövningar iförd lucialinne. Som "morot" har hon en pepparkaka och en lussebulle som hon tar ett bett på för varje övning.

14 december

Syntolkning: Tomten äter choklad och dricker julmust när en tand går sönder. Han ringer Folktandvården digitala mottagning och får snabbt en tid och några goda råd.

15 december

Syntolkning: Visste du att ... Region Örebro läns verksamheter kostar cirka 14 miljarder varje år. För de pengarna får du kollektivtrafik, folktandvård, sjukvård och en massa annat. Bildspel från olika verksamheter.

16 december

Syntolkning: Tomten hos tandläkaren efter julfika med massa godsaker: lussekatter, pepparkakor, julmust och godis. Tandläkaren önskar god jul och påminner om att till Folktandvården är alla välkomna.

17 december

Syntolkning: Julpynt inne och ute med skyltarna Byt ut alla glödlampor i din elljusstake till LED-lampor; LED-lampa i adventsstjärnan gör att stjärnan inte blir varm; Om du har glödlampor i din julbelysning, använd en timer; Kontrollera att din belysning ute är gjord för utomhusbruk.

18 december

Syntolkning: Foton från Läkparken där barn leker.

19 december

Syntolkning: Film från helkopterplattan på USÖ från 25-årsfirandet.

20 december

Syntolkning: Eli Tistelö är syntolk och hon står i ett bibliotek och syntolkar omslaget till ett magasin.

21 december

Syntolkning: Under helgerna kommer digitala barn- och ungdomsmottagningen vara öppen för videobesök. Använd appen Digital mottagning för att söka hjälp för barn 0-17 år.

22 december

Syntolkning: Ambulansförare som tränar. Flera ambulanser kör på ett övningsfält.

23 december

Händer som bläddrar handskrivna papper med budkapet: Inte hunnit fixa julklapparna ännu? Lugn på nyckefonden.se/gåvobevis fixar du klappar på ett klick!

24 december

Syntolkning: Region Örebro län önskar god jul med ett kort som dansar i guldiga snöflingor och ljus.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 6 december 2022