Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Ahmed Al-Wandi utsedd till priset Klassens klippa

Publicerad: 2022-02-10 14:47

Varje termin utser läkarstudenterna som läser sin sista termin på läkarprogrammet en uppskattad föreläsare till priset Klassens klippa. Priset delas ut i samarbete med Sveriges läkarförbund student. I samband med examenshögtiden delades priset ut till Ahmed AI-Wandi, ST-läkare.

Pristagaren Ahmed Al-Wandi.

Pristagaren Ahmed Al-Wandi.

– Det var en stor ära att få ta emot detta pris. Vi har en engagerad undervisningsgrupp med en bra blandning av nyare och mer erfarna föreläsare, som de senaste åren gjort stora förändringar i psykiatriundervisningen. Vi har fått fina utvärderingar av studenterna och det här priset är ett ytterligare kvitto på att psykiatri som ämnesområde har ökat i popularitet. Det har nog i sin tur bidragit till att många har sökt sitt första underläkarvikariat hos oss, säger Ahmed AI-Wandi, ST-läkare inom Allmänpsykiatrin vid Universitetssjukhuset Örebro och kliniskt temaansvarig för psykiatrin på läkarprogrammet vid Örebro universitet.

Engagemang, driv och förståelse

Pristagaren får en statyett och ett diplom tillsammans med en motivering. Studenterna i avgångskursen bestämmer vem som ska få priset och ger en motivering. För Ahmed AI-Wandi skrev studenterna denna motivering:

"Ahmed, engagemang, driv och förståelse utmärker denna man. I termin fem vi honom fann. Traditionell undervisning, byebye. Han kör snarare youtube likt pewdiepie. Får man spela in föreläsningen? Absolut. I förståelse lägger ju mannen sitt krut. På nya sätt han lär, därav han är en revolutionär. Klassens klippa är utan tvekan Ahmed Al-Wandi."


– Priset har delats ut varje termin sedan våren 2016. Det brukar gå till universitetsanställda lärare och administratörer men denna gång gick det till en uppskattad föreläsare som arbetar inom regionen, berättar Mikael Hasselgren, distriktsläkare på Kils vårdcentral och universitetslektor vid Örebro universitet.

Många av Region Örebro läns medarbetare bidrar som uppskattade föreläsare på olika utbildningsprogram.

 

 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 februari 2022