Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Ahmeds kunskap blev Toras tack vare tekniken

Publicerad: 2021-11-19 12:53

– Jag är så imponerad och tacksam. Tänk om alla hade samma syn på äldre människor som Ahmed. Är det någon som är värd en tårta så är det han, säger Tora Storm.

Tora Ahmed till Leva-tårtan

Tora Storm fick problem med rehabiliteringen efter en knäoperation. Efter att ha träffat Ahmed Abuzaid, rehabassistent på Baggängens vårdcentral, fick hon inte bara ett träningsprogram, utan även kunskap om hur man kan använda ny teknik. Därför nominerade Tora Ahmed till Leva-tårtan.

Allt började med en knäoperation i februari. Efter operationen fick Tora Storm problem med rehabiliteringen.

 – Jag försökte på olika sätt få kunskap, motivation, kraft och möjlighet att komma vidare. Jag hörde talas om en Ahmed på sjukgymnastiken på Baggängens vårdcentral. Jag beställde tid och fick vänta länge på ett besök, men det var det värt, konstaterar hon.

Efter att Ahmed Abuzaid undersökt Toras knä fick hon ett bemötande och omhändertagande som gjorde henne imponerad. Ahmed frågade om Tora hade en telefon så att hon kunde spela in rörelserna han gjorde.

 – Jag visste inte hur man spelade in filmer med telefonen, men Ahmed visade mig. När jag gick därifrån hade jag hela träningsprogrammet på film. Jag hade aldrig kunnat komma ihåg alla rörelser jag skulle göra, men nu hade jag allt på film. Det betydde så mycket för min fortsatta rehabilitering, säger Tora Storm.

Hon säger att hon beundrar Ahmed Abuzaids syn på äldre människor.

– Jag har passerat 80 år, men Ahmeds inställning var att även en äldre person kan ta till sig ny teknik. Hans kunskap blev min genom tekniken, säger Tora Storm. Det är en märkbart rörd Ahmed Abuzaid som tar emot tårta och diplom. – Det här känns jättestort. Det är kul att höra att mitt sätt att jobba ger resultat, säger han.

Tex: Victoria Rydergård
Foto: Oskar Schriever-Abeln

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 19 november 2021