Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Andelen färdigvaccinerade är högst i Örebro län

Publicerad: 2021-08-13 16:53

Andelen svenskar som är vaccinerade mot covid-19 ökar stadigt. Det gäller särskilt för Örebro län där andelen färdigvaccinerade invånare är högst i landet. Det visar siffror på Folkhälsomyndighetens webbplats.

– Pandemin är en global utmaning så det gäller att få god vaccinationstäckning överallt och så även i Sverige, men visst är det väldigt roligt att se att invånarna i vårt län vill vaccinera sig och att vi inom Region Örebro län klarar av att utföra vaccinationerna på ett effektivt sätt, säger Inger Nordin Olsson, Region Örebro läns regionala vaccinationssamordnare. God vaccinationsvilja och kompetenta medarbetare är helt avgörande!

Enligt statistiken på Folkhälsomyndighetens webbplats har nästan två tredjedelar av länsinvånarna som är 18 år eller äldre nu fått två doser vaccin mot covid-19. Den exakta siffran är 65,1 procent, vilket är bäst i landet. Värmland, som är tvåa i statistiken, har vaccinerat 64,4 procent av invånarna 18 år eller äldre medan Gävleborg har vaccinerat 64,1 procent. Riksgenomsnittet är 55,8 procent.

– Vi har kommit en bra bit på vägen när det gäller vaccinationerna men fortfarande återstår mycket arbete. Vi behöver få upp täckningsgraden för att förhindra en ny våg av smitta i höst. Många äldre har redan vaccinerat sig och nu gäller det för de som är yngre eller i medelåldern att följa efter. Efter två doser har man ett gott skydd mot covid-19 så tveka inte, boka en tid eller kom på drop in. Det finns gott om både tider och vaccin, säger Inger Nordin Olsson.

– Låt oss tillsammans försvara platsen överst på listan över andelen vaccinerade invånare, fortsätter hon.

 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 20 augusti 2021