Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Bästa AT-handledarna utsedda

Publicerad: 2023-12-08 09:52

AT-läkarna som slutar sin allmäntjänstgöring har utsett de bästa AT-handledarna på våra tre sjukhus. Utmärkelserna går till Patrik Noll, Martin Jansson och Christian Lettström.

Vinnare handledarpriet, foto privat

Grattis till vinnarna! Foto: privat.

Det var under avslutningsmiddagen för de AT-läkare som är klara nu i december som handledarpriset delades ut. Priset går till den handledare som AT-läkarna tycker har utmärkt sig lite extra med bra handledning. Vinnarna har fått ta emot fina motiveringar, diplom och en vandringspokal.

Patrik Noll, överläkare inom Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Han fick pris från AT-läkarna vid Karlskoga lasarett med följande motivering:

Han är en förebild som genom bred klinisk kunskap och ett fantastiskt bemötande inspirerar och delar med sig av sin kompetens. Inga frågor är dumma frågor. Han prioriterar handledning och finns där för att stötta och motivera i allt från praktiska färdigheter till att utvecklas i läkarrollen. Han är inte rädd för att komma ner till akuten och visa hur man punkterar ett knä eller reponerar en fotled. Han är ärlig och öppen när han själv behöver be om hjälp och visar ett hållbart förhållningssätt till yrket. Han är en kollega som alla vill ha i sin arbetsgrupp. Årets handledare gör att vi får koll, Därför nominerar vi doktor Patrik Noll.

Martin Jansson, specialistläkare inom Verksamhetsområde medicin

Han fick pris från AT-läkarna vid Lindesbergs lasarett med följande motivering:

Vi i Lindesbergs AT-kull skulle vilja lyfta fram Martin Jansson på medicinkliniken som bästa handledare. Han har ett otroligt tålamod med frågvisa AT-doktorer och studenter och han var stor bidragande faktor till trevlig och välkomnande stämning på kliniken. Man känner sig alltid trygg med att ställa den extra frågan och man får alltid bra, lärorika och trevliga diskussioner med Martin.

Christian Lettström, överläkare inom Specialistpsykiatrin

Han fick pris från AT-läkarna vid Universitetssjukhuset Örebro med följande motivering:

Är alltid tillgänglig för att hjälpa sina kollegor, ställer alltid upp för oss AT-läkare. Pedagogisk och alltid redo att lära ut och dela med sig av sina erfarenheter. Är empatisk och ansvarsfull, tar hand om oss och ser till att vi ex har genomfört våra Sit-in. Ger fantastiskt bra feedback. Man vet att det kommer bli ett lärorikt och bra pass på psykiatri-akuten när Christian är bakjour då man alltid får rapportera klart och får presentera sina egna hypoteser och förslag till handläggning, så att man lär sig från varje patientfall på akuten. Sammanfattningsvis: tillgänglig, hjälpsam, omtänksam, engagerad och pedagogisk.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 8 december 2023