Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Dags för vaccinationsmottagningen i Örebro att flytta till nya lokaler

Publicerad: 2022-08-30 11:03

Under september kommer vaccinationsmottagningen i Örebro att flytta in i sina nya lokaler. De nya lokalerna ligger på Storgatan 28, och har anpassats för att fungera långsiktigt som Örebros vaccinationsmottagning.

”Vi har länge letat efter lämplig plats för vaccinationsverksamheten i Örebro, och att det nu är dags för flytt känns riktigt bra” säger Anders Swenson, verksamhetschef.

”Det här är en hållbar lösning som är tänkt att fungera på lång sikt, vilket underlättar för såväl de som kommer för att vaccineras, som för våra medarbetare” framhåller Anders Swenson.

Än dröjer det dock några veckor innan man kan välkomna länsborna att få sin spruta i de nya lokalerna. Flytten sker lite stegvis.

Mellanlandar på Conventum Arena

Club 700 – där man senast hållit till, lämnas nu i månadsskiftet, och den 1 till och med 7 september får de som ska vaccinera sig i Örebro uppsöka Conventum Arena.

”Där har vi kapacitet att vaccinera många, och kommer därför att ha öppet alla veckodagar 1-7 september” berättar Malin Magnusson som är tillförordnad enhetschef för vaccinationsmottagningen.

På Conventum Arena kan man under den aktuella perioden ta emot både de som vill droppa in och ta vaccin mot covid-19 och de som bokat tid. Aktuella öppettider finns som vanligt på 1177.se

Vaccination på vårdcentraler

När tiden på Conventum är över följer sedan tio dagar då man vaccinerar på vårdcentraler i Örebro. Det sker 9-18 september, och då tar man endast emot de som bokat tid i förväg.

”Det blir en vaccinationsturné till tolv av våra vårdcentraler i Örebro” säger Malin Magnusson.

”Att kunna boka vaccinationstid på sin vårdcentral är uppskattat hos invånarna, så det kommer vi fortsätta att erbjuda med jämna mellanrum runt om i länet under hösten” berättar Malin Magnusson.

Från och med den 19 september räknar man sedan med att vara på plats och redo att vaccinera i de nya lokalerna på Storgatan 28.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 30 augusti 2022