Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Elisabets ovärderliga hjälp tog Lars-Åke genom den svåra tiden

Publicerad: 2023-11-24 07:15

– Jag är otroligt tacksam för all hjälp som jag har fått av den svenska sjukvården, men jag vill särskilt lyfta fram Elisabet Skeppner, kurator på Urologen på USÖ. Hon har varit en fantastisk följeslagare på min sjukdomsväg, berättar Lars-Åke Andersson.

Personer som står runt en person som håller i en tårta.

Lars-Åke Andersson nominerade kurator Elisabet Skeppner till Levatårtan för att visa hur tacksam han är över allt stöd hon har gett honom och hans familj sedan han fick diagnosen spridd prostatacancer.

Hösten 2016 fick han diagnosen spridd prostatacancer.

– Jag hade under året gjort diverse undersökningar i vad alla trodde var ett diskbråck. Mitt liv fick en dramatisk vändning. Tack vare ovärderlig i hjälp att hantera situationen av den fantastiska kuratorn Elisabet har jag och min familj nu sju år senare ett bra och innehållsrikt liv, berättar Lars-Åke Andersson.

Enligt honom har Elisabet Skeppner varit den fasta punkten och den sammanhållande länken under hela hans sjukdomstid.

– Stunder när det varit oerhört tungt har hon funnits där för mig och min familj med stödjande samtal och förmågan att få oss att se framåt. Hon har lyssnat på mina funderingar om vad som ska hända framöver, kommit med goda råd och har alltid haft tid för ett samtal eller besök när behovet av hennes hjälp har trängt sig på, säger Lars-Åke Andersson.

– Elisabet har varit med mig på det hon kallar för resan från Lars-Åke 1.0 till Lars-Åke 2.0. Hon har fått mig att inse att man kan ha ett fortsatt bra liv med prostatacancer, men annorlunda mot tidigare, tillägger han.

– Vilken otrolig överraskning! Det här betyder jättemycket för mig och för min profession. Jag försöker alltid hjälpa mina patienter att se möjligheterna, inte begränsningarna, säger Elisabet Skeppner när hon till kollegornas applåder får ta emot tårta och diplom.

Text: Victoria Rydergård
Foto: Oskar Schriever-Abeln

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 24 november 2023