Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Hans stormtrivs som systemutvecklare på Regionservice

Publicerad: 2023-08-18 11:52

Hans Kindberg jobbar som systemutvecklare på förvaltningen Regionservice där Region Örebro läns IT-avdelning finns. Han har ett kreativt jobb där han bygger system utefter kundens behov och som gör stor skillnad och skapar direkt samhällsnytta.

Hans Kindberg

Hans Kindberg på sin arbetsplats i nya IT-huset i centrala Örebro

När idrottskarriären som professionell landsvägscyklist tog slut arbetade Hans på ett lager och hamnade för första gången framför en dator. Det saknades en struktur för att dokumentera arbetet med att packa varor till kunderna.

– Där väcktes mitt intresse för programmering. Jag bestämde mig för att läsa systemvetarprogrammet i Örebro och har inte ångrat mitt yrkesval! Det är kul att gå till jobbet, menar Hans Kindberg.

Användarens behov styr 

Att arbeta som systemutvecklare är mer än att programmera. Det handlar om att skapa något nytt utifrån användarens särskilda behov. Hans brukar likna det med att bygga ett hus.

– Jag behöver få en helhetsbild av husbygget, ta reda på vem som ska bo där, vilka behov som finns, var det ska byggas, hur stort det ska vara och var det ska ligga, exempelifierar Hans.

Han brinner för problemlösning och slås ofta av hur häftigt det är att få vara med och skapa IT-system.

– För att kunna underlätta för slutanvändaren av systemet behöver jag först lägga grunden, lyssna in vilka behov som hen har i sin vardag. Eftersom mina slutanvändare arbetar med vård av människor och kanske inte har så djupa kunskaper om IT-struktur behöver jag som systemutvecklare vara proaktiv och komma med förslag. Mitt mål är också att bygga ett stabilt system med god prestanda som ska vara lätt att förvalta, säger Hans.

Nöjd med både arbetsmiljö och arbetsgivare

Hans tycker att Region Örebro län är en trygg arbetsgivare och upplever att han och hans kollegor känner en stolthet över sitt arbete där de hjälper människor och gör en samjällsnyttig insats.

– Dessutom får vi som arbetar inom IT göra det i ett nytt och fräscht hus med den senaste tekniken, tillsammans med ödmjuka och trevliga kollegor som hjälps åt. I vårt gäng är vi en mix av erfarna och nyutexaminerade systemutvecklare – det blir en bra dynamik!

 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 18 augusti 2023