Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

”Henrik är den bästa BVC-sköterska jag har träffat”

Publicerad: 2023-09-15 16:10

Hon har åtta barn och har under sina år som förälder hunnit träffa många BVC-sköterskor, men ingen är som Henrik Eckerberg på barnavårdscentralen på Adolfsbergs vårdcentral.

– Han är den bästa BVC-sköterska jag någonsin har träffat. Mitt liv var fullständigt uppochned. Det var kaos inom mig och runtom mig. Jag hade haft en chockartad förlossning och kände mig utpekad som usel förälder och ifrågasatt. Jag kände mig så ensam i relationen och med barnen berättar Cajsa Tenor och fortsätter:

– Vid varje BVC-besök frågade Henrik: Hur är det? Jag svarade sammanbitet att jag försöker hålla ihop även om jag faller isär. För gråta skulle jag inte göra. Jag bet ihop så amalgamet ilade i hjärnan.

Så kom dagen då Cajsa Tenor inte längre kunde hålla ihop.

– Min inre värld rasade samman hos Henrik. Jag grät och grät och trodde aldrig att tårarna skulle ta slut. Så mycket har jag aldrig gråtit inför någon. Det var en enorm lättnad. säger Cajsa Tenor. 

Henrik Eckerberg lyssnade, småpratade och gav sitt stöd.

– Jag torkade tårarna, reste mig upp, skämdes lite över mitt totala psykbryt, men helt plötsligt orkade jag lite till. Henrik är mänsklig i sin professionalism. Därför ville jag visa honom hur tacksam jag är genom att nominera honom till Levatårtan, säger Cajsa Tenor.

– Oj, vad glad jag blir. Det betyder mycket att få följa familjerna genom åren. Det här blir som ett kvitto på att jag gjort något bra, säger Henrik Eckerberg.

Text: Victoria Rydergård
Foto: Oskar Schriever-Abeln.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 5 oktober 2023