Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Henrik är integrationsarkitekt

Publicerad: 2023-10-05 11:00

Henrik Lindström jobbar som integrationsarkitekt på Region Örebro län. För honom är frihet och möjlighet att utvecklas avgörande för en bra dag på jobbet.

Henrik står vid en vägg. Han har skägg. Bakom honom syns en soffgrupp och längre bort kontorsrum med öppna dörrar.

Henrik Lindström.

Henrik började som webbutvecklare på Region Örebro län. Idag är han integrationsarkitekt med ansvar för att koppla ihop olika IT-system. Hans resa inom organisationen har förändrats med tiden. 

– Jag har, och har haft, väldigt bra chefer som låtit mig utvecklas allt eftersom behoven och min vilja att gå vidare har förändrats. Efter ett antal år som webbutvecklare gick jag vidare till en teknisk projektledarroll. Sedan blev jag integrationsarkitekt, berättar Henrik. 

Proffs på kommunikation

I sin yrkesroll har Henrik ett stort antal möten under en dag, de flesta är digitala och kan skötas hemifrån. Det är allt från kortare avstämningar med kollegorna till stora övergripande strategimöten. Att prata med människor i många olika roller har gjort Henrik till ett proffs på att kommunicera. Han beskriver det som att han ”byter hatt”, beroende på vem han pratar med.

– Det är viktigt att anpassa sig till den man pratar med. Det är min styrka. Med min bakgrund kan jag hela kedjan – från att planera och strukturera integrationerna till att läsa den faktiska koden som gör jobbet. Jag mår riktigt bra när jag får utnyttja all den kunskapen, men det är samtidigt en utmaning att hela tiden tänka på hur man kommunicerar och vilket sammanhang man befinner sig i, säger Henrik. 

Serviceanda och sammanhållning

Att arbeta på en stor arbetsplats som Region Örebro län tycker Henrik bara är positivt.

– Vi finns till för regionens verksamheter och vi jobbar utifrån de behov och krav som finns. Det är viktigt att vi möter upp där det behövs, förklarar Henrik.

Henrik har cirka 25 kollegor inom sin avdelning. Tillsammans har dom skapat en kultur där det är högt i tak för diskussioner, både vid lunchbordet och i arbetssituationer.

– Ibland känns det nästan som att man kommer in i någons vardagsrum en lördagskväll när vi egentligen sitter och käkar lunch på jobbet. Den sammanhållningen betyder jättemycket , både för arbetet och för mig personligen, avslutar Henrik. 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 oktober 2023