Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Idakajsa Sand blir ny förvaltningschef för Folktandvården

Publicerad: 2021-05-18 09:03

Idakajsa Sand blir ny förvaltningschef för Folktandvården inom Region Örebro län. Hon tillträder tjänsten den 1 juni 2021.

Porträttbild - Idakajsa Sand blir ny förvaltningschef för Folktandvården inom Region Örebro län.

Idakajsa Sand blir ny förvaltningschef för Folktandvården inom Region Örebro län.

Idakajsa Sand kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på Folktandvårdsklinikerna Lillån och Wivallius i Örebro. Hon har under de senaste åren även ingått i Folktandvårdens ledningsgrupp och varit ansvarig för Folktandvårdens trainee-utbildning. Sammantaget har detta gett henne erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling vilket hon tar med sig in i det nya uppdraget.

- Jag ser fram emot fortsättningen på den utvecklingsresa som Folktandvården i Örebro län är mitt uppe i. Som ny chef hoppas jag kunna bidra med ett strukturerat och initiativrikt ledarskap som gör att vi, chefer och medarbetare, tillsammans kan utveckla verksamheten ytterligare till glädje för både patienter och medarbetare, säger Idakajsa Sand, tillträdande chef för Folktandvården i Region Örebro län.

- Det känns mycket bra att vi kan presentera Idakajsa Sand som chef över Folktandvården. Jag är övertygad om att hennes personliga ledaregenskaper kommer passa utmärkt i en ny ledarroll och ge Region Örebro län och Folktandvården nya dimensioner i ledarskapet, säger Rickard Simonsson, regiondirektör.

Idakajsa Sand är legitimerad tandläkare och hon har tidigare arbetat inom Folktandvården i Stockholm.

Folktandvården Region Örebro län erbjuder tandvård på 21 allmäntandvårdskliniker och 8 specialisttandvårdkliniker i länet. Folktandvården har också ett tandtekniskt laboratorium, en folkhälsoenhet, en utbildnings- och forskningsenhet som är nära knuten till Örebro universitet. Totalt arbetar cirka 600 medarbetare inom Folktandvården Region Örebro län.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 4 juni 2021