Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

”Johan kan ha räddat mitt liv”

Publicerad: 2022-05-18 14:27

– Jag har fått ytterligare en chans att leva mitt liv och vill tacka Johan av hela mitt hjärta! Vem vet hur det hade kunnat sluta annars, säger Annika Dickens.

En person håller i en tårta och övriga personer står runt omkring.

Annika Dickens ville tacka Johan Nordfjell, läkare på Skebäcks vårdcentral. Tack vare hans agerande upptäcktes hennes cancer tidigt och hann inte sprida sig. Johan Nordfjell jobbade inte på vårdcentralen dagen då tårtan skulle delas ut, utan lurades dit på en arbetsplatsträff för att få tårta.

Det hela började med att hon fick blödningar.

– Jag bokade tid på Skebäcks vårdcentral och fick träffa läkaren Johan Nordfjell. Han var helt fantastisk och tog mina problem på allvar, berättar Annika Dickens.

Johan Nordfjell remitterade Annika till Kvinnokliniken på USÖ.

– Han sa: Jag ser något. Det behöver inte vara någon fara, men det är viktigt att du svarar när Kvinnokliniken ringer.

Efter kontroll hos Kvinnokliniken visade det sig att Annika Dickens hade livmoderkroppscancer.

Jag fick cancerbeskedet den 7 februari. Två veckor senare låg jag på operationsbordet. De tog bort livmoder, äggstockar, äggledare livmodertapp och lymfkörtlar, berättar hon.

Som tur var upptäcktes cancern tidigt och den hade inte hunnit sprida sig.

– Johan kan ha räddat mitt liv, konstaterar Annika Dickens.

Hon vill gärna tacka Johan Nordfjell och visa sin uppskattning för det han gjorde.

– På Region Örebro läns Facebooksida såg jag ett inlägg om någon som blivit nominerad till Leva-tårtan. Jag kände direkt att jag ville nominera dig, Johan. Du har gjort skillnad för mig och min familj. Jag vill också lyfta fram hur viktigt det är med tidig upptäckt vid cancer. Vem vet hur det hade slutat annars, säger Annika Dickens.

Du gjorde det viktiga jobbet som kom hit. Många söker inte hjälp. Jag kommer ihåg dig. Det känns fint att få höra hur det gick. Som läkare är det alltid bra att få feedback, men jag har aldrig fått någon så pampig feedback som den här, säger Johan Nordfjell efter att till kollegornas applåder ha fått ta emot Leva-tårta och diplom.

Text: Victoria Rydergård
Foto: Oskar Schriever-Abeln

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 13 juni 2022