Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Krasimira är IT-specialist

Publicerad: 2023-09-27 14:08

Krasimira Ivanova jobbar som IT-specialist och förvaltningsledare IT inom Område IT på Regionservice. Hon jobbar i nära samarbete med verksamheterna inom Arkivstöd och E-tjänstekort.

Karsimira i kontorsmiljö. Hon lutar sin armbåge mot ett bord och ler.

Krasimira Ivanova

Krasimira har alltid haft lätt för teknik. Trots det kämpade hon sig igenom en ekonomiutbildning och jobbade som ekonom en period.

– Jag förstod med tiden att jag kunde systemen, men inte reflektera och diskutera kring ekonomi. När min dåvarande arbetsgivare skulle byta ekonomisystem blev allt plötsligt så lätt. Jag förstod direkt hur allt fungerade och vilken påverkan olika val skulle få. Jag hade hittat hem, säger Krasimira och ler varm åt minnet.

Verksamheterna i fokus

Insikten ledde till den roll hon har idag. Krasimira utbildade sig till IT-arkitekt och nu är hon IT-specialist och förvaltningsledare IT inom Arkivstöd och E-tjänstekort. Det innebär att hon jobbar för och tillsammans med verksamheterna för att systemstödet ska vara så välanpassat och funktionellt som möjligt.

Att möta andra människor är en stor del i arbetet för en förvaltningsledare. Tidigare innebar IT att användarna skulle lära sig att använda ett system. Nu är verksamheternas behov i fokus. 

– Jag vill vara så nära som möjligt för att förstå hur saker kopplas ihop och fungerar. Det är viktigt för att jag till exempel ska kunna skriva kravställningar och göra upphandlingar. Jag behöver förstå processer, fånga in krav och ha kunskap. Sedan finns det andra som kan sköta serverdriften och programmera, förklarar Krasimira.

Flexibilitet och kompetensutveckling

Det är flexibiliteten i arbetet, kollegorna och att bli sedd för sin person och kompetens som får Krasimira att trivas så bra på jobbet.

– Alla litar på min kompetens. Nya förslag välkomnas och ju mer kunskap jag skaffar mig desto lättare blir det att få min röst hörd. Vi behövs och vi gör skillnad för skattebetalarna! Jag skapar nytta i det jag gör, det är en bra känsla!

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 27 september 2023