Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Marie Svensson är ny stiftelseansvarig på Nyckelfonden

Publicerad: 2022-01-17 14:56

Nyckelfondens nya stiftelseansvarig blir Marie Svensson. Hon kommer senast från Danske Bank där hon haft rollen som Senior Relationship Manager. ”Nyckelfondens betydelse för regionens forskning är avgörande för att bygga en attraktiv region där företag vill utvecklas och etablera sig”, säger hon.

Från vänster Marie Svensson, Bo Anderson och Annika Rosdahl. Foto: Håkan Risberg, Region Örebro län.

Från vänster Marie Svensson, Bo Anderson och Annika Rosdahl. Foto: Håkan Risberg, Region Örebro län.

I hennes tidigare roll har hon haft ansvaret för att skapa, bygga och utveckla relationer med näringslivet i regionen. Marie Svensson är aktiv i ett antal nätverk som gör att hon har en bred förankring och ett stort kontaktnät som Nyckelfonden kommer att ha stor nytta av.

– Fonden är unik då i princip alla pengar går oavkortat till forskningen med endast ett par procent i administrativa kostnader. Att ta över som stiftelseansvarig känns verkligen meningsfullt, säger Marie.

Hon brinner för att bidra till forskningen på Universitetssjukhuset Örebro och ser fram emot att göra Nyckelfonden och forskningen ännu mer känt i regionen.

Fortsätter stötta forskningen på Universitetssjukhuset Örebro

Marie Svensson tar över efter Annika Rosdahl som varit stiftelseansvarig sedan år 2014.

– Annika har gjort ett mycket bra jobb som stiftelseansvarig och vi är glada att hon fortsätter jobba med forskning på Universitetssjukhuset Örebro, säger Bo Anderson, Nyckelfondens ordförande.

Annika Rosdahl vill tacka Nyckelfondens alla ambassadörer - företag och privatpersoner som välvilligt bidragit till fondens utveckling.

– Extra stort tack för alla trevliga möten med härliga och givmilda människor. Det är minnen för livet, säger Annika Rosdahl.

Fortsatt stark utveckling av Nyckelfonden

Allt fler inser betydelsen av en avancerad och patientnära forskning i regionen. Intresset att bidra till forskningen på Universitetssjukhuset Örebro är nu större än någonsin och Bo Anderson ser fram emot en fortsatt stark utveckling av Nyckelfonden, nu med Marie Svensson vid rodret.

– Nyckelfonden har de senaste åren nästan fördubblat det förvaltade kapitalet, berättar Bo Anderson.

Det har bland annat gett Nyckelfonden möjligheten att satsa extra mycket på forskningen kring covid-19 och coronaviruset där fonden det senaste året bidragit med cirka 5 miljoner kronor till tre olika projekt.

– Målet är att varje år dela ut mellan 10 och 15 miljoner kronor till olika projekt som bidrar till en bättre och effektivare vård, berättar han.

 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 27 september 2022