Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Mitt arbete bidrar till att rädda liv

Publicerad: 2023-08-24 12:04

Maria Connedal servar medicinteknisk utrustning på Karlskoga lasarett. Ett utmanande arbete där hon får vara både detektiv och problemlösare.

Maria Connedal

Maria Connedal, medicinteknisk ingenjör på sin arbetsplats.

Det är till Maria och hennes kollegor som vårdpersonal vänder sig med sina frågor. Det är den medicintekniska ingenjören som har kunskapen som krävs för att hitta lösningar.

– Vi är delaktiga i att patienterna får den vård som behövs, det gör mitt arbete så meningsfullt, säger Maria.

Datortomograferna som röntgar detaljerade bilder av kroppens organ, dialysmaskinerna som hjälper till att rena blodet när njurarna inte fungerar och monitorerna som övervakar patienternas hjärtan och skickar informationen vidare. Det är exempel på medicinteknisk utrustning som Maria hanterar och som kräver speciell teknisk kompetens.

Vidareutbildning ingår i tjänsten

I tjänsten ingår specifik vidareutbildning, något som Maria tycker är både spännande och roligt.

– Den som söker sig till en tjänst inom Område medicinsk teknik får en varierad vardag, ett självständigt arbete med frihet under stort ansvar. Det är viktigt att vara kreativ, flexibel, älska service och att ha social kompetens. Du måste också kunna följa med i den snabba tekniska utvecklingen - och vara uppdaterad på all utrustning. Alltid med patientens bästa för ögonen.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 24 augusti 2023