Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Nyckelfonden får 45 000 kronor till cancerforskning genom en donation

Publicerad: 2021-11-02 10:50

För att hedra fastighetsägaren Stieg Ekströms minne samlade familj och vänner in 45 000 kronor till cancerforskning vid Universitetssjukhuset Örebro. ”Vi anordnade en rallytävling eftersom han brann för motorsporten. Alla som var med och tävlade fick klistermärken där det stod Jag kör för Nyckelfonden”, berättar Morgan Sörensson, initiativtagaren bakom insamlingen.

Från vänster Birgitta Ekström, Anna Ekström, Mari Ekström, Lena Ekström, Morgan Sörensson, Kjell Jonsson och Annika Rosdahl.

Från vänster Birgitta Ekström, Anna Ekström, Mari Ekström, Lena Ekström, Morgan Sörensson, Kjell Jonsson och Annika Rosdahl.

Trettio rallybilar startade i tävlingen på Hallsbergs motorstadion den 9 oktober.

– Alla var med och bidrog ideellt under tävlingsdagen. Jag tror att det var Stiegs förtjänst. Det var många som ville hedra honom. Vi kommer att göra det här till ett återkommande event och det är redan flera som sagt att de vill vara med nästa år, säger Morgan Sörensson.

Nästa år blir det samma klistermärke att sätta på tävlingsbilarna men med en annan färg. Stiegs döttrar och hustru var med under dagen och imponerades av hyllningarna som Stieg fick.

– Vi är glada att så många deltog under dagen. Morgan hade bland annat ordnat fina tävlingspriser från lokala företag. Det är roligt att det blev så mycket insamlade pengar som vi kunde donera till Nyckelfonden. Vi känner att det är viktigt med forskningen som är en förutsättning för utveckling. Vi önskar att de första symptomen på cancer kan fångas upp bättre, säger Mari Ekström, dotter till Stieg.

Hon får medhåll från sina systrar Lena Ekström och Anna Ekström samt Annika Rosdahl om hur viktig forskningen är.

– Pengarna som rallygänget har samlat in går oavkortat till vår cancerforskning och för det är vi både imponerade, glada och tacksamma, säger Annika Rosdahl, stiftelseansvarig för Nyckelfonden.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 2 november 2021