Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Pensionerade Lisbeth vaccinerar mot covid-19

Publicerad: 2021-03-02 16:15

När Lisbeth Iversen gick i pension för sex år sedan efter ett långt arbetsliv som sjuksköterska skulle hon njuta av sin fria tid. Tills covid-19 kom. Nu jobbar hon som vaccinatör på länets största vaccinationsmottagning så ofta hon kan.

Lisbeth Iversen examinerades tidigt som sjuksköterska och har ett långt arbetsliv bakom sig där hon arbetade större delen inom primärvården. När pensionen kom skulle hon njuta av att vara ledig. Men när Region Örebro län behövde hjälp med att bekämpa pandemin var valet lätt för Lisbeth.

– Jag kände bara, det här vill jag göra. Det är fantastiskt om de vill använda mig. Jag anmälde mig på hemsidan direkt. Efter en tid ringde regionen och ville att jag skulle jobba, säger Lisbeth.

Det sitter i ryggmärgen

Lisbeth fick jobb på Conventum Arena, länets största vaccinationsmottagning. Men Lisbeth har även lånats ut till Örebro kommun för att vaccinera inom äldreomsorgen. Trots några år från yrket så gick det lättare att komma in i arbetet än vad Lisbeth hade trott.

– När man inte jobbat på länge så kan det ju kännas lite trögt, men det har gått bra att komma in i arbetet, det tycker jag verkligen. Det här med vaccination det sitter ju i ryggmärgen.

Som sjuksköterska på en vaccinationsmottagning arbetar man både med att vaccinera och bereda vaccindoserna.

– Vi blivit bra omhändertagna och introducerade. Vi var först på en introduktion på kliniskt träningscentrum där vi fick information om vaccinet och hur vi ska vaccinera och sen också en introduktion i flödet på plats på vaccinationsmottagningen.

Kan jobba så mycket som det behövs

Personalen som timanställts på vaccinationsmottagningarna får ange hur mycket de kan jobba och när. Det ser olika ut för alla. Lisbeth är flexibel med sin tid.

– Jag kan jobba så mkt som det behövs. Gör jag inget annat så kan jag komma och jobba. Vi vet ju inte när vi får vaccin så jag är flexibel och kan jobba så mycket som det går.

Hon tycker det känns bra att Region Örebro län har tagit in extra personal för att arbeta med vaccinationen.

– Det känns bra att ordinarie personal kan jobba med det de ska jobba med, så kan vi täcka upp på vaccinationsmottagningarna.

Hjälper inte att stressa

Än så länge går mottagningarna inte på full kapacitet beroende på antalet vaccindoser som kommer. Men Lisbeth är inte orolig för ett högre tempo.

– När det blir full aktivitet kan det ju bli större utmaningar och lite mer stressat.  Jag vet ju inte hur det kommer kännas, men det hjälper inte att stressa. Alla som kommer in och vaccinerar sig är så positiva så det kommer säkert att gå bra.

Sök jobb på vaccinationsmottagning

Vi söker löpande personal till våra vaccinationsmottagningar.

Läs mer och ansök.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 4 juni 2021