Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

”Personalen gjorde en tuff period bra och varm”

Publicerad: 2022-09-02 10:18

– Personalen på onkologiska strålbehandlingen på USÖ är den proffsigaste och mest enastående grupp jag träffat. De gjorde en tuff period bra och varm, säger Margareta Rosengren.

Personalen som tar emot en tårta och ett diplom.

Margareta Rosengren tycker att hon har fått ett fantastiskt omhändertagande av personalen på onkologiska strålbehandlingen på USÖ. Därför nominerade hon hela gänget till månadens Leva-tårta.

Under sin cancerbehandling fick hon strålbehandling 36 dagar i följd.

– Jag möttes av så mycket kompetens, empati, klokhet och stöd från alla i personalen. Att komma hit kändes som att komma ner i en trygg livmoder. Vi skrattade och grät tillsammans. Det kändes som att vi blev vänner. Jag fick ett fantastiskt bemötande, men det fick även mina anhöriga. Min man och mitt barnbarn pratar fortfarande om hur bra ni tog hand om dem, berättar Margareta Rosengren.

– Man hör så mycket negativt om vården, men vi har en fantastisk sjukvård. Jag kände mig trygg under hela min behandling och det kändes aldrig jobbigt att gå hit, tillägger hon. För att lyfta alla som gjorde hennes strålbehandling till en så positiv upplevelse skickade Margareta Rosengren in en nominering till Leva-tårtan.

– Det är mitt sätt att tacka er för allt ni har gjort för mig och mina anhöriga, säger hon när hon tillsammans med Levas redaktörer kommer för att överraska med tårta och diplom.

– Oj, vilken rolig överraskning. Jag känner mig glad och tacksam för att du tog dig tid att nominera oss, säger sjuksköterskan Therese Sandberg.

– Det här betyder jättemycket. Jag känner mig rörd. Vi får ofta uppskattning av våra patienter, men det här var något alldeles extra, säger sjuksköterskan Alexandra Oskarsson innan hon provsmakar tårtan.

Text: Victoria Rydergård
Foto: Oskar Schriever-Abeln

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 2 september 2022