Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Petricore movement klara för sommarens dansresidens i Hällefors

Publicerad: 2021-03-18 12:25

I sommar kommer danskompaniet Petricore movement till länet. Det är Region Örebro län/Dans i Örebro län som tillsammans med Hällefors kommun satsar på att fler människor ska få uppleva dans, och samtidigt skapa arbetstillfällen för danskonstnärer.

Petricore movement, en varelse formas av tre dansare

Foto: Mona Namér

Danskompaniet Petricore Movement behandlar temat psykisk ohälsa med fokus på den helande processen i en ny internationell produktion. Tanken med residens är att erbjuda danskonstnärer en sammanhängande tid att repetera på, samtidigt som invånarna får möta professionell dans via workshops och visningar.

- Min personliga motivation för projektet är att jag under de senaste åren har fått ta del av berättelser från flera vänner om hur de levt och lever med psykisk ohälsa. Vi vill skapa en bättre förståelse för ämnet psykisk hälsa i dagens samhälle, säger Anna Holmström, konstnärlig ledare för Petricore Movement.

Som dansare och koreografer har kompaniet bakgrund i stilarna hip-hop, modern dans och house-dans. Utöver dans arbetar de också med kostymdesign, film, fotografi, musik och bildkonst.

- Jag är väldigt glad över att Petricore movement kommer till Hällefors och Hyttdreva kulturfestival i sommar, jag tror det kommer bli väldigt spännande. Det långsiktiga målet är att fler danskonstnärer ska kunna bo och verka i länet, säger Johanna Ström, utvecklingsledare i dans på Region Örebro län.

Fakta

Ett dansresidens innebär att danskonstnärer, såsom koreografer och dansare, erbjuds en plats att repetera på under en kortare eller längre period. Residenset i Hällefors är en del av Region Örebro län/Dans i Örebro läns utvecklingsprojekt Ansats med stöd av Statens Kulturråd.

Här är allmänheten välkommen i sommar

9-19/6: 2-3 workshops för vuxna och barn i Hällefors
6-8/8: Hyttdreva kulturfestival

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 7 februari 2023