Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Pris för bästa AT-handledning

Publicerad: 2024-06-20 17:18

AT-läkarna inom regionen har utsett sin bästa AT-handledare på varje sjukhus. Terminens priser gick till Emelie Björkholm Wiktorell, Stefan Majholm och Fredrik Odland. Stort grattis!

Bästa AT-handledare

Emelie Björkholm Wiktorell, Fredrik Odland och Stefan Majholm. Foto: privat.

Priset delas ut två gånger per år och AT-läkarna får själva rösta på vilken läkare de tycker ska få priset för sin handledning.

Emelie Björkholm Wiktorell, Karlskoga lasarett, med följande motivering:

"Emelie utmärker sig genom att alltid vara en stöttande och närvarande bakjour. När vi ber om hjälp, vilket vi ofta gör, tar hon sig tid och ger pedagogiska svar. Ingen fråga är för dum för Emelie att ge svar på.

Emelie är en handledare så som vi tycker en bra handledare ska vara: trygg i sin roll, hjälpsam och ödmjuk vilket har väglett oss i rätt riktning. Hon finns alltid där när vi behöver det som mest. För oss är Emelie det självklara valet som bästa handledare och en sann förebild!"

Hon är specialistläkare inom verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi.

Stefan Majholm, Lindesbergs lasarett, med följande motivering:

"En förebild. En bakjour man alltid ville ringa. Inga frågor var för enkla eller för svåra. Fick oss juniora kollegor att tryggt växa in i rollen. Hade inte alltid tid men tog sig alltid tid. Välförtjänt grattis och stort tack!"

Stefan är överläkare på Medicinkliniken. 

Fredrik Odland, Universitetssjukhuset Örebro, med följande motivering:

"Fredrik Odland är mån om att vi AT-läkare ska få hjälp och stöttning. Han tar sig alltid tid för oss även om han har mycket att göra. Han förklarar på ett pedagogiskt sätt och är öppen för diskussion. Han ger oss bra feedback och vi känner att han är engagerad i vår utveckling. Dessutom är han kunnig, metodisk och påläst. Alltid redo med ultraljudet!"

Fredrik är specialistläkare inom verksamhetsområde hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 20 juni 2024