Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Pris till bästa AT-handledare

Publicerad: 2022-06-10 15:39

Varje termin utses bästa AT-handledare på respektive sjukhus av de AT-läkare som slutar sin allmäntjänstgöring. AT-läkarna utnämner den handledare som utmärkt sig genom att ge extra bra handledning. Nu har en handledare från alla våra tre sjukhus utsetts och fått ett handledarpris.

Pristagarna Asif Gelfgren Khan, Stefan Majholm och Kaja Heidenreich.

Pristagarna Asif Gelfgren Khan, Stefan Majholm och Kaja Heidenreich.

Handledarpriset består av en vandringspokal och ett inramat diplom med motivering som delades ut i samband med AT-läkarnas avslutningsmiddag. Vårens pris delades ut till:

  • Kaja Heidenreich, specialistläkare på Medicinkliniken Karlskoga lasarett, fick pris från Karlskogas AT-läkare.
  • Stefan Majholm, specialistläkare på Medicinkliniken Lindesbergs lasarett fick pris från AT-läkarna i Lindesberg.
  • Asif Gelfgren Khan, ST-läkare VO medicin Universitetssjukhuset Örebro, fick pris på Universitetssjukhuset Örebro.

Motivering för Kaja Heidenreich

När man ser att Kaja ska vara bakjour eller avdelningsansvarig känner man sig både lugn och glad för då vet man att det kommer bli ett utmärkt arbetspass. Hon tar sig alltid tid och engagerar sig för att utbilda och stötta oss. Oavsett tid på dygnet finns tid för stora som små frågor, för att diskutera både medicinska problem och andra svårigheter som kan uppstå i läkarrollen. När det kör ihop sig på akuten kommer Kaja på eget initiativ och räddar oss! Hon är också mycket mån om vårt välmående och bra på att ge feedback för att hjälpa oss med vår utveckling. Stort tack Kaja, för ditt ovärderliga engagemang!

Motivering för Stefan Majholm

Stefan visar alltid att han har tid att stötta och ge råd. Han är lugn och pedagogisk, oavsett tid på dygnet. Noggrann med att låta oss ta besluten där det är möjligt. Utmanar oss att tänka själva och utvecklas i vårt ansvars-tagande. Kommer med uppmuntrande beröm, och klok kritik. En utmärkt handledare som väcker intresse att lära sig mer! Han har gjort att de ensamma medicinjourerna är stärkande och självförtroendebyggande, genom att hålla oss i handen men samtidigt låta oss ta täten.

Motivering för Asif Gelfgren Khan

När det var dags för nominering var valet ganska klar, för du har en handledarstil som ingen annan har. Du har en hjälpande hand, du lyssnar och förstår, du drar in glädje och humor, ofta med ett leende när du går. "Vilket leverprov är viktigast?", "kan du koppla en CPAP?", Ja ibland har man onekligen fått läsa ikapp... ...Men oj vad man fått lära sig, och därför vill vi tacka dig! Ja, vi är väldigt tacksamma över att dig fått hava, och skulle inte vilja mötas av någon annan på AVA. Grattis!

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 juni 2022