Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Pris till bästa AT-handledare

Publicerad: 2023-06-19 09:48

Terminens bästa AT-handledare har utsetts på respektive sjukhus av de AT-läkare som slutar sin allmäntjänstgöring. I en av motiveringarna står det "Han har en glädje för yrket som smittar av sig och för det, och allt det andra, är han en riktig förebild."

Vinnare av handledarpris

Grattis till Oscar Wilsson, Anders Vikerfors och Anders Jans. Foto: privat.

Priset går till den handledare som AT-läkarna tycker har utmärkt sig lite extra med bra handledning. Pristagarna har fått ta emot fina motiveringar, diplom och en vandringspokal under AT-läkarnas avslutningsmiddag.

Vårens priser tilldelas

  • Oscar Wilsson, specialistläkare på Medicin gemensam, Karlskoga lasarett
  • Anders Vikerfors, specialistläkare på Urologi gemensam, Universitetssjukhuset Örebro
  • Anders Jans, specialistläkare på Kirurgiska övre gastrosektionen, Lindesbergs lasarett

Motivering - Oscar Wilsson 

Att vara AT-läkare på Karlskoga lasarett kan vara både utmanande och spännande. Vi har fått chansen att snabbt och självständigt sätta våra kunskaper i praktiken, men det ställer också krav på god handledning. En bra handledare för oss är en ledsagare som ger kontinuerlig vägledning under vår kliniska resa. En empatisk handledare som möter alla med respekt och ödmjukhet.

För oss är den handledaren specialistläkaren Oscar Wilsson. Hans professionalism och kompetens inom alla internmedicinska ämnen är sannerligen inspirerande. Att se hans namn som mellanjour inger lugn och trygghet. Han har en unik förmåga att förstå vikten av en tydlig introduktion, kontinuerlig vägledning och ett uppmuntrande bemötande. Han delar gärna med sig av sin kunskap på ett passionerat och lättförståeligt sätt. Genom att skapa en miljö där inga frågor är för dumma att ställa, har vi fått möjlighet att utforska vår nya roll som läkare utan rädsla för att misslyckas.

Tack vare hans stöd och engagemang har vi utvecklats som både individer och yrkesverksamma. Tack för allt Oscar!

Motivering - Anders Vikerfors 

Med nyfikenhet, respekt och glädje möter han oss yngre kollegor. Det märks tydligt att han värnar om oss och han har ett stort förstoende hos alla som fått chansen att jobba med honom. Det pratas alltid väldigt varmt om honom i AT-lokalen och den ena efter den andra instämmer i att man alltid får bra stöd i sitt arbete, att man inte drar sig för att be om hjälp eller ställa dumma frågor och inte minst - att han är så oerhört trevlig! Han har en glädje för yrket som smittar av sig och för det, och allt det andra, är han en riktig förebild.

Årets handledarpris vill vi ge till Anders Vikerfors, urologen!

Motivering - Anders Jans 

Det har varit tufft att välja mellan alla bra läkare/handledare på Lindesbergs lasarett. Men, trumvirvel... Vår nominering för bästa handledare går till en person som med stort tålamod och pedagogik tar sig an våra tusen frågor, stora som små. Hen har alltid svar, även på frågor man inte ställt och man lär sig alltid något nytt. Med ett brinnande intresse och stor entusiasm för sitt yrke smittar hen även den minst kirurgi-intresserade AT-läkaren. Personen i fråga tvekar aldrig att komma till akuten när vi behöver en extra bedömning. Hen bemöter våra förväntningar och farhågor med stor kompetens och vänlighet. Det finns en anledning att hen, likt Zlatan och guldbollen, närmast abonnerat på denna utmärkelse. Nomineringen går till kirurgklinikens alldeles egna Anders Jans. Tusen tack för allt du lärt oss under de här åren.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 19 juni 2023