Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Region Örebro län satsar på fler vaccinationsplatser under vecka 11

Publicerad: 2022-03-11 13:00

Vecka 11, den 14 till 20 mars, genomförs nationella vaccinationsveckan i syfte att få fler att vaccinera sig mot covid-19. I Örebro län innebär veckan att det finns fler platser som erbjuder vaccination.

Veckan är en nationell kraftsamling för att nå dem som ännu inte vaccinerat sig alls mot covid-19. Region Örebro län hoppas även kunna underlätta för invånarna att ta dos 2 och påfyllnadsdos.

”Vi hoppas att vi under veckan kan nå dem som av olika anledning inte kommit igång att vaccinera sig alls eller att fullfölja vaccinationen” säger Ewa Slätmo, ordförande för styrgruppen för vaccination.

Avstånd kan vara ett hinder

Att vaccinationen till största del har erbjudits vid fyra vaccinationsmottagningar kan vara en sådan anledning. Därför kommer det under veckan finnas möjlighet att vaccinera sig på fler platser.

”Vi erbjuder redan innan vecka 11 vaccinationsdagar vid vissa av våra vårdcentraler, och det kommer vi att fortsätta med. Men nu under veckan ökar vi det erbjudandet och bjuder in till drop-in-vaccination vid de flesta vårdcentralerna under fredagen den 18 mars” berättar Ewa Slätmo.

Samverkar med företag

Inte minst i den norra länsdelen kan avståndet till vaccinationsmottagning vara ett hinder för vaccination. Därför kommer man att samverka med företaget Ställdalen-Munksjö AB. På tisdagen den 15 mars kommer det att finnas möjlighet att vaccinera sig i Bruksgården på företagets område i Ställdalen. Erbjudandet riktar sig till såväl medarbetare som lokalbefolkning.

Under veckan blir det också som vanligt vaccination på Marieberg köpcentrum och vid Ica Maxi Boglundsängen. Dessutom kommer det under lördagen den 19 mars att vaccineras vid Betelkyrkans lokal på Köpmangatan i Örebro.

”Det känns fint att kunna samverka på det här sättet för allmänhetens bästa” konstaterar Stellan Johansson, vaccinsamordnare.

Bra sätt att nå ut

Det kommer även att genomföras informationsinsatser runt om i länet under nationella vaccinationsveckan. Såväl medarbetare från regionens smittskyddsenhet som kulturtolkar kommer röra sig ute bland invånarna för att svara på frågor och berätta om vikten att vaccinera sig.

”Vi har under hela vaccinationsresan gjort sådana insatser för att nå grupper som legat lågt i vaccinationstäckning, och det har varit ett bra sätt att nå ut” säger Stellan Johansson.

Nu är förhoppningen att så många som möjligt tar chansen att vaccinera sig under veckan.

- Trots att många av oss med en klump i magen mest funderar på konsekvenserna av Rysslands invasion av Ukraina, så är det viktigt att alla som kan vaccinerar sig. På så sätt minskar vi riskerna för de mest utsatta och bidrar till att steg för steg försvaga viruset. Under nästa vecka finns det stora möjligheter att ta så väl sin första som sin tredje dos, säger regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn (S).

 

Här kan du vaccinera dig under vaccinationsveckan

Under vaccinationsveckan vaccinerar vi som vanligt på våra vaccinationsmottagningar i Lindesberg, Hallsberg, Örebro och Karlskoga. För aktuella öppettider och platser, se 1177.se.

Vi erbjuder även drop-in på följande platser:

Måndag 14 mars
Kl 9–14: Hällefors vårdcentral

Tisdag 15 mars
Kl 9-12: Karla vårdcentral, Örebro
Kl 11–15: Bruksgården, Ahlström-Munksjö AB, Ställdalen
Kl 13–15: Mikaeli vårdcentral, Örebro

Onsdag 16 mars
Kl 9-12: Karla vårdcentral, Örebro

Torsdag 17 mars
Kl 14–19: ICA Maxi Boglundsängen, Örebro
Kl 9–14: Hällefors vårdcentral

Fredag 18 mars
Kl 9–15:

Baggängens vårdcentral, Karlskoga
Brickegårdens vårdcentral, Karlskoga
Pilgårdens vårdcentral, Degerfors
Karolina vårdcentral, Karlskoga
Lekebergs vårdcentral
Laxå vårdcentral

Fredag 18 mars
Kl 12–16.30:

Storå vårdcentral
Kopparbergs vårdcentral
Hällefors vårdcentral
Nora vårdcentral
Freja vårdcentral, Frövi/Fellingsbro
Adolfsbergs vårdcentral, Örebro
Brickebackens vårdcentral, Örebro
Karla vårdcentral, Örebro
Lillåns vårdcentral, Örebro
Mikaeli vårdcentral, Örebro
Olaus Petri vårdcentral, Örebro
Skebäcks vårdcentral, Örebro
Tybble vårdcentral, Örebro
Varberga vårdcentral, Örebro
Ängens vårdcentral, Örebro
Haga vårdcentral, Örebro
Odensbackens vårdcentral
Pålsboda vårdcentral
Askersunds vårdcentral
Kumla vårdcentral

Kl 14–19: Marieberg galleria

Lördag 19 mars
Kl 11–16: Köpmangatan/Betelkyrkan, Örebro

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 27 april 2022