Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Vaccinationsmottagningen i Örebro flyttar till Fredsgatan 27

Publicerad: 2021-11-24 13:00

Onsdag den 1 december är sista dagen som det kommer att vaccineras mot covid-19 i vaccinationsmottagningen på Boglundsängen. Vaccinationsmottagningen kommer nämligen inom kort att flytta till Fredsgatan 27.

”Sista dagen som vi vaccinerar på Boglundsängen är onsdag den 1 december” berättar vaccinationssamordnare Stellan Johansson.

Sedan följer några dagar med flyttbestyr, innan de nya lokalerna kan tas i bruk.

Lokal nära USÖ

Den nya vaccinationsmottagningen är centralt belägen, nära Universitetssjukhuset.

”På så vis är det lämpligt att använda USÖ:s parkering om man behöver ta sig med bil till sin covid-19-vaccination, eftersom nya lokalen är belägen på andra sidan gatan från USÖ” säger vaccinationssamordnaren.

Den nya vaccinationsmottagningen på Fredsgatan 27 kommer att tas i bruk onsdag den 8 december. Den ersätter även vaccinationsmottagningarna som under en tid har funnits på OP vårdcentral samt Tybble vårdcentral.

Oförändrad vaccinationskapacitet

När det gäller OP och Tybble så är de vaccinationsmottagningarna öppna till och med vecka 48. Därefter följer ett par dagars flytt av utrustning även därifrån till Fredsgatan, förklarar vaccinationssamordnare Stellan Johansson.

När det gäller vaccinationskapaciteten så kommer den ligga kvar oförändrad efter stängningar och flytt.

”Vi kommer att kunna vaccinera ungefär lika många personer per vecka som tidigare” säger Stellan Johansson, som påpekar vikten av att vaccinera sig – både för sin egen skull och för andras.

Region Örebro län har kapacitet att vaccinera mellan 4000 och 6000 doser per dag sammanlagt vid länets vaccinationsmottagningar. Under en veckas vaccinering i Örebro når man där upp till cirka 10 000 doser.

Mer resurseffektivt med samlad vaccination

Orsaken till flytten är att kontraktet för Boglundsängen löper ut och annan hyresgäst ska in i lokalerna. Därför går nu inom kort flyttlasset till Fredsgatan 27.

Stängningarna av vaccinationsmottagningarna vid OP och Tybble beror på att ordinarie vårdcentralsverksamhet behöver utrymmet. Dessutom är det mer resurseffektivt att bemanna för covid-vaccinationen om den finns samlad på en plats.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 24 november 2021