Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Vaccinplanering vecka 36

Publicerad: 2021-09-03 10:46

Under vecka 36 kommer Region Örebro län att vaccinera med 8 266 doser vaccin. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Det är fortsatt alla som är födda 2005 och tidigare som kan boka tid för vaccination eller komma på drop in för att vaccinera sig.

Att ta både första och andra dosen är viktigt för att uppnå fullgott skydd, speciellt när det gäller Delta-varianten som nu dominerar i Sverige. Smittspridningen ökar och vi har åter igen personer inlagda på våra vårdavdelningar med anledning av covid-19-sjukdomen. Siffror från både Örebro och resten av Sverige visar att vaccinerna fortfarande ger ett mycket gott skydd mot allvarlig sjukdom.

Mer än 77 procent har fått andra dosen vaccin

I Örebro län har 208 513 personer fått sin första dos vaccin och 193528 personer den andra. Det innebär 83,5 respektive 77,6 procent av länets befolkning. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Pfizer/BioNTechs vaccin fasas ut

Nu fasas Pfizer/BioNTechs vaccin Comirnaty ut och under vecka 36 övergår vi till att ge Modernas vaccin Spikevax till de som påbörjar sin vaccination. Därefter ges Comirnaty endast som dos 2. En av anledningarna till detta är att Spikevax är enklare att hantera utifrån förpackningsstorlek och att det inte kräver specialfrysar.

Extrados vaccin mot covid-19 – du som berörs kommer att få ett erbjudande

Folkhälsomyndigheten rekommenderar personer med kraftigt nedsatt immunförsvar en extra dos för att få ett bra grundskydd. De som berörs kommer att bli kontaktade av den mottagning de behandlas på under kommande veckor – arbetet har redan inletts. Så långt det är möjligt kommer vi att ge samma vaccin till den tredje dosen som de två första. De som vaccinerats med AstraZenecas vaccin erbjuds något av mRNA-vaccinerna.

Kommande veckas öppettider: https://www.1177.se/orebrolan/drop-in
 

Då vaccintillgången är stabil och vi just nu har gott om vaccin, upphör regionen att rapportera om vaccinplaneringen från och med vecka 37.

   

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 3 september 2021