Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Välkommen till invigning av Läkparken på USÖ

Publicerad: 2022-05-13 06:49

Välkommen till en plats utomhus för lek, upplevelser och vila för alla barn och unga som besöker USÖ. Läkparken är skapad med hjälp av barn för barn som sover kvar på sjukhuset, kommer för mottagningsbesök eller besöker en nära anhörig. Här kan barnen till och med komma ut i sin säng med droppställning och allt.

Välkommen till en plats utomhus för lek, upplevelser och vila för alla barn och unga som besöker USÖ. Läkparken är skapad med hjälp av barn för barn som sover kvar på sjukhuset, kommer för mottagningsbesök eller besöker en nära anhörig. Här kan barnen till och med komma ut i sin säng med droppställning och allt.

Maria Pauly.jpgMaria Pauly, lekterapeut på USÖ, har varit med och utformat den nya Läkparken tillsammans med barnen. Foto: Maria Bergman
Läkparken kommer att vara en del av Lekterapins och sjukhusskolans verksamhet - en frizon och en oas för barn och unga som vistas på sjukhuset. Maria Pauly som är lekterapeut på Lekterapin berättar:

– Här kan man leka i olika miljöer, testa sin motorik, uppleva med alla sina sinnen eller bara sitta ner en stund för att fika, prata eller vila. Den är en oas för barnen där de kan få tänka på annat en stund. Vi pedagoger kommer att förlägga delar av vår tid ute på gården med både lek, skapande och skola. Det är viktigt för barnen att få komma ut och få frisk luft, röra på sig, byta miljö och få känna sig som vanligt.

En plats för återhämtning utomhus 

Sjukhuset har länge saknat en utomhusmiljö för barn och unga. En plats för alla oavsett funktion, ålder eller intresse, där det finns möjlighet att komma ut med sängar, droppställningar och rullstolar. Man kan även ladda sin droppställning och mobil ute i Läkparken. Maria Pauly fortsätter:

- När vi fick reda på att vi skulle få en park engagerade vi naturligtvis barnen i hur den skulle utformas. Jag och trädgårdsmästare Karin Nordmark ordnade "gå-turer" tillsammans med barnen där de fick titta på platsen och komma med idéer och barnen på Lekterapin fick rita och beskriva hur de önskade att parken skulle se ut och vad som skulle finnas där. Vi la sedan till våra egna önskemål för att parken skulle vara tillgänglig för alla och tog med det till projektledare Michael Sander och arkitekt Pernilla Wiman. Vi är jättenöjda med resultatet, då vi tycker att det mesta som fanns på önskelistan kom med!

Nu är det dags för invigning av parken. Ungdomar i Expertrådet på USÖ har naturligtvis varit med och planerat allt och  kommer att vara med att genomföra den. Vi ser fram emot en rolig invigningsdag och hoppas på sol och många besökare.

När: Invigningsceremonin äger rum onsdag den 18 maj klockan 15.00.

Var: bakom B-huset på USÖ, mot å-sidan, ingång från gården eller vid informationsdisken i B-huset.

Från klockan 14.30 är det diverse aktiviteter, fika och uppträdanden med bland annat clownen Bulgo, fiskdamm, ansiktsmålning och några överraskningar.

Kontakt:
Maria Pauly, lekterapeut, telefon: 019-602 11 52,
e-post:maria.pauly@regionorebrolan.se

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 13 maj 2022