Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Vi fortsätter att vara diplomerad Fairtrade Region

Publicerad: 2024-05-13 07:00

För åttonde året i rad får Region Örebro län diplomeringen Fairtrade Region. Vi fortsätter vårt arbete med ekologiska, etiska och rättvisa inköp av kaffe, te, bananer och choklad.

Sedan 2017 har Region Örebro län varit diplomerad Fairtrade Region. Även 2024 har vi tilldelats diplomeringen som en av tre regioner i Sverige. Diplomeringen innebär att regionen lever upp till kriterier för strategiskt arbete, ställer hållbarhetskrav i upphandlingar och har ett aktivt informations- och engagemangsarbete inom regionen.

I linje med Agenda 2023

Beslutet att engagera oss för en etisk konsumtion och hållbar handel i linje med Agenda 2030 är fattat av regionens politiska ledning.

För oss i Region Örebro län innebär det att vi strävar efter att kaffe, te, choklad och bananer som vi köper in är ekologiskt, etiskt och rättvist producerade. Det är ett av våra sätt att bidra till arbetet för en mer hållbar och rättvisare värld.

Fairtrade-Region_SE.png

Vad är Fairtrade?

Fairtrade är en aktör och oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Målet är en mer hållbar världshandel med rättvisa villkor.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 13 maj 2024