Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Vinnare i skrivartävlingen Dig it! 2021

Publicerad: 2021-11-22 14:46

Årets tävling har inspirerat skrivande från många av länets kommuner och rekord i inskickade bidrag, där temat fortsättning behandlats på fantasifulla och tänkvärda sätt. Under Litteraturens lördag på Kulturkvarteret i Örebro korades vinnarna.

dig it! fortsättning - Dig it! 20 år 2002-2021

För 20:e året i rad arrangeras Dig it!, en regional digital skrivartävling för ungdomar i högstadiet och gymnasiet.Tävlingen anordnas av Biblioteksutveckling Region Örebro län, tillsammans med folk- och skolbibliotek i länet. Årets tema har varit fortsättning och nu har vinnarna för 2021 korats.

- Vi är som alltid väldigt imponerade och glada över den skrivande kraft som finns hos ungdomar i Örebro län. I år har vi tagit emot upp mot hundra bidrag, så juryn hade det lite svettigt, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek/litteratur, Region Örebro län.

Syftet med tävlingen är att stärka de unga författarna i sin identitet som skrivande personer och ge dem inspiration att utveckla sin kreativitet och fantasi. Priset, förutom äran och diplom, är ett pengabidrag. Ungdomarna tävlar i två kategorier beroende på ålder, högstadie- eller gymnasieklassen. Alla bidrag finns att läsa på websidan: http://digitskrivartavling.blogspot.com/

-Årets pristagare kommer från kommunerna Örebro och Kumla.Det har varit ett spännande arbete och mycket intressant att få ta del av alla tankar och infallsvinklar på temat fortsättning. Det vore kul att få kolla in i framtiden och se hur skrivandet finns med på olika sätt i pristagarnas liv i länet. Två av tidigare års pristagare har vittnat om hur tävlingen satte igång viktiga processer kring skrivande och kreativitet, filmerna finns att ta del av på bloggen, säger Linda Berg Ottoson.

Vinnare i årets tävling

Högstadiet:

  1. Olivia Öberg, Örebro, för berättelsen Att fortsätta
  2. Lucas Lange, Örebro, för berättelsen Loopen
  3. Daga Eriksson, Kumla, för berättelsen Efter att du försvann

Gymnasiet:

  1. Sofia Brundin, Örebro, för berättelsen Eldflugorna
  2. Vilma Andersson, Kumla, för berättelsen Örebro central
  3. Matilda Fastberg, Kumla, för berättelsen Jag drunknar i blått

Prisutdelning ägde rum 20 november under Litteraturens lördag på Kulturkvarteret i Örebro.

För mer information kontakta

Linda Berg Ottoson

Utvecklingsledare: Bibliotek

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 7 februari 2023