Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Ätstörningsenheten

 

Ätstörningsenheten Eriksbergsgården är en läns- och åldersövergripande verksamhet som vänder sig till dig med ätstörningsproblematik av typ anorexi, bulimi eller annan diagnostiserbar ätstörning.

Hur kommer du till oss?

Du eller dina vårdnadshavare, om du är under 18 år, kan ringa direkt till mottagningen och göra en egenanmälan, eller efter det du fått hjälp med en bedömning från din läkare. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran via e-tjänsterna eller fylla i och skicka en blankett, (blankett för utskrift).

Mottagningen är öppen för alla åldrar.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Behandlingsformer som kan erbjudas är stödjande och/eller bearbetande samtal individuellt eller i grupp, måltidsträning, familjebehandling och stöd till anhöriga, somatiska kontroller och uppföljning av besvär relaterade till ätstörningen, psykosomatisk sjukgymnastik och träning av funktioner i det dagliga livet.

I teamet finns sjuksköterskor, läkare, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, arbetsterapeuter, sjukgymnast, behandlingsassistent, medicinsk vårdadministratör samt enhetschef.

Nya regler för återbud och uteblivna besök

1 mars 2017 införs nya regler för återbud och uteblivna besök inom hälso- och sjukvården i Örebro län.

De nya reglerna innebär att:
• Du kan av- eller omboka ditt besök utan kostnad upp till 24 timmar före besökstiden.

• Om du inte av- eller ombokar din tid inom 24 timmar innan besöket skulle ha ägt rum, får du betala vad besöket hade kostat eller minst 200 kronor.

• Avgiften för uteblivet besök gäller personer från 18 år.

• Du kan avboka ditt besök dygnet runt, på mottagningens telefonsvarare eller genom att logga in i e-tjänsterna på www.1177.se.

De nya reglerna införs för att öka tillgängligheten inom hälso- och sjukvården. Om en patient som inte kan komma på sin bokade tid avbokar i god tid kan en annan patient få tiden.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 20 september 2017

Innehållsansvarig: Ylva Rosén

Publicerad av Camilla Boström

E-tjänster

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Eriksbergsgatan 4, Örebro

Postadress

Eriksbergsgatan 4
701 85 Örebro

Telefon

019-602 28 87

Fax

019-602 28 88

Öppettider

måndag - fredag, 08:00 - 16:30

 

Enhetschef

Anna Bürger Sjödin

019-602 28 97

E-post
Tänk på att aldrig skicka e-post med personlig information, exempelvis ditt personnummer eller uppgifter som rör din hälsa. Av säkerhetsskäl kan vi tyvärr inte besvara frågor om vård via e-post. Logga in på 1177.se för att kontakta vården på ett säkert sätt eller kontakta din mottagning direkt via telefon.

  • Lämna förslag och synpunkter