Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Ätstörningsenheten

 

Ätstörningsenheten Eriksbergsgården är en läns- och åldersövergripande verksamhet som vänder sig till dig med ätstörningsproblematik av typ anorexi, bulimi eller annan diagnostiserbar ätstörning.

Hur kommer du till oss?

Du eller dina vårdnadshavare, om du är under 18 år, kan ringa direkt till mottagningen och göra en egenanmälan, eller efter det du fått hjälp med en bedömning från din läkare. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran via e-tjänsterna eller fylla i och skicka en blankett, (blankett för utskrift).

Mottagningen är öppen för alla åldrar.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Behandlingsformer som kan erbjudas är stödjande och/eller bearbetande samtal individuellt eller i grupp, måltidsträning, familjebehandling och stöd till anhöriga, somatiska kontroller och uppföljning av besvär relaterade till ätstörningen, psykosomatisk sjukgymnastik och träning av funktioner i det dagliga livet.

I teamet finns sjuksköterskor, läkare, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, arbetsterapeuter, sjukgymnast, behandlingsassistent, medicinsk vårdadministratör samt enhetschef.

E-post

Tänk på att aldrig skicka e-post med personlig information, exempelvis ditt personnummer eller uppgifter som rör din hälsa. Av säkerhetsskäl kan vi tyvärr inte besvara frågor om vård via e-post. Logga in på 1177.se för att kontakta vården på ett säkert sätt eller kontakta din mottagning direkt via telefon.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 29 juni 2016

Innehållsansvarig: Ylva Rosén

Publicerad av Thom Elmgren

E-tjänster

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Eriksbergsgatan 4, Örebro

Postadress

Eriksbergsgatan 4
701 85 Örebro

Telefon

019-602 28 87

Fax

019-602 28 88

E-post

Ätstörningsenhet

Öppettider

måndag - fredag, 08:00 - 16:30

 

Ny e-tjänst

Vi har nu infört e-tjänsten 1177 Vårdguiden. Via 1177 Vårdguiden kan du med ett personligt användarkonto enkelt och säkert nå oss när det passar dig. Det kostar inget att skaffa konto.

Vi erbjuder följande e-tjänster via 177 Vårdguiden: kontakta oss, av- och omboka tid samt förnya recept.

Läs mer om Mina vårdkontakter

  • Lämna förslag och synpunkter