Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Affärsmöjligheter med avfall och överskott genom symbios

ons 16 nov 2022
13:00 - 15:00
På plats i Linköping samt digitalt

Industriell symbios, att tjäna pengar på det andra slänger, är framtidens sätt att göra affärer i den cirkulära ekonomin. Utmaningarna under covid, kriget i Ukraina och klimatkrisen skapar brist på energi, vatten och material. Det gör att detta område är mer aktuellt än någonsin.

Ni får en första introduktion i hur er verksamhet kan börja se avfall och överskott som affärsmöjligheter och intäkter istället för problem och kostnader. Vi hämtar inspiration från företag och andra verksamheter som idag arbetar i symbios, med ökad lönsamhet och miljönytta som resultat.

Föreläsningen riktar sig till alla företag och verksamheter med intresse för att undersöka vilka affärsmöjligheter som resurssamverkan med andra verksamheter kan medföra.

För deltagare på plats ges möjlighet till efterföljande fikamingel kl 14.30-15.00. Under minglet ges möjlighet att ställa efterföljande frågor till Tobias Jansson, träffa andra företagare och verksamheter samt företrädare för Cleantech Östergötland, Energikontoret Östergötland och Almi Östergötland som alla kan berätta mer om projektstöd till företag kring cirkularitet och resurssamverkan.

Tobias Jansson, föreläsare